Geld verdienen met affiliate marketing

Als affiliate ben je content manager, influencer en marketing agency in één. Je vertelt zelf interessante story’s of maakt mooie visuals en zoekt daar bedrijven bij die jou willen betalen om leads te genereren. Kanalen van bekende Nederlanders, maar ook nieuwssites, staan bomvol met affiliate marketing leads. Maar als jij een leuk vindbare blog schrijft kan je ook veel geld verdienen met affiliate marketing.

Een lead in affiliate marketing is een link die je zelf plaatst onder een video, in een blog of in een social media post voor een bedrijf. Door de klik van je lezer op de link ontstaat een actie die later voor dat bedrijf een deal op kan leveren. Denk bij zo’n actie bijvoorbeeld aan:

  • Brochure downloaden
  • Productpagina bezoeken
  • Inschrijving op nieuwsbrief
  • Bestelling plaatsen
  • SEO-ranking verhogen

Het bedrijf is blij met de interesse van de klant en geeft jou daar een vergoeding voor.  

geld verdienen met affiliate

Voor- en nadelen van geld verdienen met affiliate marketing

Het starten van een online bedrijf is tegenwoordig een makkie, maar het onderhouden en er het beste van maken is een hele uitdaging. Geld verdienen met affiliate marketing heeft zijn voor en nadelen maar zal het je aan het eind van de dag een leuke verdiensten geven. Het is onze favoriete manier van geld verdienen vanuit huis. Overweeg eerst de voor en nadelen voordat je begint met affiliate marketing en neem dan uw beslissing. Als de nadelen je niet te veel afschikken is het zeker de moeite waard om hiermee te gaan verdienen.

.

Voordelen van affiliate marketing:

✓ Gemakkelijk te beginnen

Dit de gemakkelijkste manier is om een bedrijf te starten. Geen eigen producten of diensten, mensen hoeven alleen maar op je aangegeven link te klikken. Je hoeft alleen maar een aantal basisstappen uit te voeren om te beginnen.

✓ Het is een miljardenindustrie

Een miljardenindustrie is die snel groeit met enorme mogelijkheden. De enige vraag die overblijft is,  hoe groot is jouw hap van deze miljardenindustrie?

✓ Volledige vrijheid

Met affiliate marketing heb je volledige vrijheid om te kiezen wanneer, met wie en waar je werkt. Je kunt immers zelf bedrijven benaderen of campagnes uitzoeken.

✓ Je kan overal werken.

Op Ibiza of vanuit het skiresort in Zwitserland of verdienen vanuit huis bij je kinderen of huisdieren. Waar je laptop is, is je werk. Op de juiste plekken kun je veel inspiratie opdoen voor interessante content.

✓ Geld verdienen met je hobby

Vind je het leuk om over je auto, je verzameling kamerplanten, je huisdier of sport te posten of te bloggen? Geld verdienen met affiliate marketing is geld verdienen met je hobby.

Nadelen van affiliate marketing:

 Je hebt veel geduld en hard werk nodig

Het kost wat inspanning en toewijding om je te onderscheiden van de massa. Het duurt vaak even voordat je veel publiek kan aantrekken.

 Onzekerheid

Op het begin is het moeilijk om te bepalen hoeveel je kan verdient en hoelang het dan eindelijk duurt voordat je inkomsten begint te genereren. Onze tip: Geef niet op!

 Betaling op basis van commissie

In tegenstelling tot veel internet marketing bedrijven die meestal betalen voor elke persoon die op de advertenties klikt, werken affiliate programma’s meestal op een verkoop commissie model. Er moet vaak echt een transactie plaatsvinden.

 Werken als derde partij

Als een affiliate werk je gewoon als een derde partij die promoot. Er is geen directe relatie met klanten. Dat betekent dat je vooral de verkoper van de dienst/product helpt zijn klanten uit te breiden.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Kun je leven van affiliate marketing? Kan ik een normaal inkomen als affiliate verdienen of er zelfs rijk van worden? In de loop van tijd kan je steeds meer mensen op je links laten klikken en als alles eenmaal staat en werkt kan je een mooi passief inkomen genereren.

✓ Extra verdienen naast je werk

Wanneer je plezier hebt in bloggen of posten op social media, waarom dan geen extra zakcentje verdienen? Affiliate marketing is dan een goede manier.

✓ Normaal mooi inkomen

Je kunt met affiliate marketing een normaal inkomen verdienen als je bereid bent er voldoende ervoor te doen. 

✓ Rijk worden is mogelijk!

Wanneer je meerdere websites hebt of influencer bent, is rijk worden met affiliate marketing zeker mogelijk.

geld verdienen met affiliate vanuit huis

Bijhouden van je affiliates

Om veel geld te verdienen met affiliate marketing moet je een eigen blog met volgers hebben of een goed bezocht social mediakanaal. Als je hier maar goed genoeg je best voor doet moet dat lukken. Naast het verzinnen van passende tekst en visuals moet je je leads ook steeds controleren. Je wilt immers geen 404 pagina zien als iemand op een link in jouw pagina drukt, want dat is slecht voor je eigen SEO-ranking. In tegenstelling tot veel halleluja verhalen op internet is het dus vooral aan het begin hard werken om een normaal inkomen te verdienen.

Succesvol zijn in affiliate marketing is een sport. Hou jij van een uitdaging, scoren en strategie bepalen? Dan ben je hier in je element. Geld verdienen met Instagram bijvoorbeeld of bloggen voor geld is een beetje als een wedstrijd. Je zult je plekje moeten veroveren en hoeveel tijd en aandacht je daarvoor over hebt, dat bepaal je helemaal zelf. Het belangrijkste is dat je je content goed bijhoud en niet opgeeft.

Hoe word je affiliate partner?

Het begint met je eigen blog of videokanaal. Wanneer je weet hoe je goede content plaatst ga je op zoek naar bedrijven die willen betalen voor leads. Zoek een affiliate programma dat bij je onderwerp past, dan heb je meer kans dat een lezer op een link klikt. Wanneer jij en een bedrijf een afspraak hebben dan zijn jullie affiliate partners. Globaal kennen we drie soorten affiliate afspraken:

Individuele afspraken met een bedrijf

Je kunt met bedrijven afspraken maken over de soort en de prijs van de leads die jij voor ze regelt. Het nadeel is dat je zelf in de gaten moet houden hoeveel traffic je genereert en daar facturen voor moet maken. Soms kun je ook afspraken in natura maken. Bijvoorbeeld een bepaald product uittesten dat je mag houden in ruil voor een link in je blog of post.

Partner in een affiliate programma bij bedrijven

Grote bedrijven als Bol.com en Amazon hebben hun eigen affiliate programma’s. Je meldt je aan met je website, blog of social mediakanaal en wacht op goedkeuring. Als alles ok is dan regelt het bedrijf maandelijkse overzichten en betalingen.

Partner van een affiliate platform

Je hebt affiliate platforms die meerdere campagnes van diverse bedrijven aanbieden. Het voordeel is dat je niet allerlei verschillende dashboards en overzichten hebt. Bij zo’n affiliate platform heb je veel keus aan campagnes en je kunt per onderwerp zoeken naar bedrijven, leads en zelfs marketingmateriaal als banners en video.

Belangrijke affiliate tips om meer te kunnen verdienen

Hier zijn wat van onze beste tips om je te helpen slagen in het verdienen van een passief maandelijks inkomen vanuit huis.

1. Kies de goede producten

Wordt nou geen affiliate voor werkelijk alles. Focus in plaats daarvan op het promoten van producten die je kent en belangrijk zijn voor je doelgroep. Hoe relevanter uw producten zijn hoe meer bezoekers van op je links zullen klikken en je zo een passief inkomen kunnen verdienen.

2. Bied nuttige informatie

Mensen willen betrouwbare informatie die hen helpt meer te leren over producten en diensten zodat ze zelf een beslissing kunnen nemen. Veel van de meest succesvolle affiliates bieden product reviews, gidsen en vergelijkingen die hun publiek helpen en vertrouwen opbouwen.

3. Optimaliseer je content

Zorg dat je content is geoptimaliseerd, zodat mensen het kunnen vinden in zoekmachines. Zoekopdrachten voor product beoordelingen blijven toenemen. Als je affiliate marketing wordt weergegeven voor deze zoekopdrachten, maakt het waarschijnlijker dat je een commissie verdient. 

4. Gebruik ook video promotie

Mensen kijken steeds liever video’s dan dat ze iets gaan lezen. Een video’s op youtube maken je niet alleen beter vindbaar, het is ook een van de beste online manieren om de product of dienst te verkopen 

 

Wil je ook geld verdienen met affiliate marketing?

Bij het runnen van een online business moet je voortdurend kijken naar welke verbeteringen er mogelijk zijn. Er kunnen allerlei verbeteringen zijn. Heb je geen of weinig verkopen? Dan kun je overwegen om andere producten te gaan verkopen, zodat de cashflow wél op gang komt. Bij het zoeken naar nieuwe producten kun je gewoon weer de lijsten van Bol.com bekijken, die eerder in dit artikel zijn genoemd. Krijg je veel aankopen retour? Dan geven de product beschrijvingen misschien wel een verkeerd beeld. Kijk continu wat je kunt verbeteren om je verkopen (en dus je inkomsten) te verhogen!