Geld verdienen met beleggen

Het is vrij typisch voor de meeste mensen om beleggen als laatste op hun prioriteitenlijstje te zetten na salarisdag. Een groot aantal van ons belegt uiteindelijk niet echt regelmatig. Geld verdienen met beleggen is iets wat wij iedereen aanraden in plaats van het op de bank te laten staan. Wij leggen uit hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen.

Beleggen is leuk en heel vaak beter dan het geld op de bank zetten. Het kan ook erg frustrerend zijn. Er zijn heel wat manieren om geld te verdienen met beleggen maar er is één manier die wij iedereen zouden aanraden: All Weather Strategie van Ray Dalio.

Deze Strategie neemt weinig tijd in beslag en is de minst risicovolle manier van beleggen waarbij er wel leuke winsten worden gehaald.

Het motto: “Slow And Steady Wins The Race”

 

Geld verdienen met beleggen

Er zijn 3 soorten beleggers

We maken onderscheid tussen 3 verschillende manieren van geld verdienen met beleggen. Zo kan je aandelen of ETF’s kopen en deze voor een lange periode wegzetten en voorlopig niet meer naar om te kijken. Je kan ook besluiten om actiever bezig te zijn met je beleggingen en deze om de zoveel dagen te kopen of verkopen. Het is ook mogelijk om geld te verdienen met beleggen door elke dag actief bezig te zijn met kopen en verkopen. Iedere aanpak heeft zo z’n voordelen en kan voor jou perfect uitpakken. Wij vinden zelf lange termijn beleggen de meest ontspannen manier om rustig geld te kunnen verdienen. Dit kan iedereen en er is zeer weinig kennis voor nodig. Wil je Swing- of Daytraden dan kan je het best een cursus volgen om ervoor te zorgen dat je geen onnodige fouten begaat. 

Daghandelaren (daytraders)

zoals de naam al doet vermoeden, omvat soms tientallen  transacties op slechts één handelsdag, gebaseerd op technische analyse en uitgeknobbelde grafieksystemen. De daytrader heeft als doel zijn boterham te verdienen dankzij de handel met aandelen, grondstoffen of indexen. Met talrijke trades behaalt hij kleine winsten en probeert het verlies te beperken bij trades die niet rendabel zijn. Daytraders laten normaal gezien ‘s nachts geen posities open staan.

Swinghandelaren (swingtraders)

Swingtrading baseert zich op het identificeren van bewegingen in aandelen, grondstoffen en indexen, die over meerdere dagen lopen. Een swingtrade kan van enkele dagen tot zelfs enkele weken duren. In tegenstelling tot een daytrader zal een swingtrader waarschijnlijk geen fulltime carrière beogen. Maar ook hier bestaan uitzonderingen. Er zijn swingtraders die hun kunst dermate geperfectioneerd hebben, dat ze heel goed van hun trading kunnen leven.

Lange termijn handelaren (long-term investors)

Deze beleggingen kunnen jaren op de beleggersrekening staan. Om de zoveeltijd kunnen  de beleggingen geherbalanceerd worden. Uit ervaring is gebleken dat lange termijn beleggen het minste risico met zich meebrengt. Met zorgvuldig gekozen en goed gespreide beleggingen is de kans groot dat je op de langere termijn meer rendement gaat halen dan op een spaarrekening. Hoe langer je belegt, hoe kleiner de kans is dat je een negatief rendement hebt.

geld verdienen met beleggen vanuit huis

All Weather portfolio van Ray Dalio

Het All Weather portfolio is bedacht door de geniale Ray Dalio om zonder stress elk economisch seizoen door te komen. De verdeling in het portfolio moet ervoor zorgen dat je inverstering mee groeit in economische bloei, en als een huis blijft staan tijdens moeilijke economische tijden. Of je nu op zoek bent om geld te parkeren, of om een lange termijn investering te doen, het is passief, stabiel en heeft een laag risico. In de afgelopen tien jaar heeft het niet alleen de inflatie verslagen, maar ook beter gepresteerd dan de Nifty-50.

Veilig, stabiel, passief en winstgevend

Voor de mensen die veilig willen beleggen en liever niet veel geld willen verliezen tijdens een crisis, is dit portfolio perfect. Zorg ervoor dat je gemiddeld 7% rendement kan behalen met weinig risico. Dit is vele malen beter dan de rente die je bij een bank krijgt. Als je wil sparen voor je (vervroegde) pensioen, of je zit dicht bij je pensioen, kan je dit portfolio aanhouden om ervoor te zorgen dat je waarde tijdens een crisis redelijk goed veilig blijft.

De magische verdeling:

 

  • 40% Lange termijn obligaties

  • 30% Aandelen

  • 15% Middel lange termijn obligaties

  • 7.5% goud

  • 7.5% Grondstoffen

Om te beginnen heb je 30% aandelen nodig. Je kan bijvoorbeeld 30% van je portfolio laten bestaan uit de S&P500.

Dan heb je 40% aan staatsobligaties nodig met een lange looptijd. En 15% met middellange looptijd. Dit zorgt ervoor dat de volatiliteit van het aandelengedeelte uitbalanceerd is.

Tenslotte heeft het portfolio 7,5% goud en 7,5% in grondstoffen. Dit deel doet het goed bij verhoogte inflatie.

Geld verdienen met beleggel all weather portfolio

Geld verdienen met beleggen in alle 4 economische seizoenen

Het All Weather portfolio is zo ontworpen elk van onderstaande seizoenen aan te kunnen, zonder dat je grote verliezen lijdt. De economie is bijna niet te verspellen. Je weet nooit echt met zekerheid wat er aan zal komen. Daarom is het fijn als je in allen economische seizoenen geld kan verdienen met je beleggingen.

Inflatie

Een toename in de prijzen van goederen en/of diensten – en daarmee de afname in de koopkracht van valuta.

Deflatie

Een afname in de prijzen van goederen en/of diensten.

Toename in economische groei

De economie is in bloei en groei.

Afname in economische groei

De economie verkleint en gaat in recessie.

Voorbeeld van het All Weather Portfolio

Bij DEGIRO kan je deze ETF’s kopen zonder transactiekosten (enige kosten zijn € 5,- per jaar voor het handelen op 2 beurzen buiten Euronext).

30% aandelen:
10% iShares Core MSCI EM Markets IMI ETF 0,18%
20% SPDR MSCI World UCITS ETF 0,12%

7,5% goud & 7,5% grondstoffen:
7,5% iShares Diversified Commodity Swap ETF 0,19%
7,5% iShares Physical Gold ETC (USD) 0,25%

40% Lange termijn obligaties:
20% iShares USD Treasury Bond 20+Yr ETF 0,10%
20% iShares Euro Gov 20yr Target UCITS 0,15%

15% Middel lange termijn obligaties:
7,5% iShares $ Treasury Bond 7-10yr ETF 0,07%
7,5% iShares Euro Gov Bd 7-10yr ETF 0,20%

Deze portefeuille komt uit het boek ‘Money Master the Game’ van Tony Robbins. Een heel interessant boek dat je alles verteld over deze methode. Dat je bij bol.com kan bestellen.

 

Geld verdienen met beleggen degiro

Voor- en nadelen van geld verdienen met beleggen

All Weather Portfolio

Welke portefeuillestrategie je ook kiest om te beleggen, er zijn voor- en nadelen verbonden aan die beslissing. Hieronder vindt je de belangrijkste voor- en nadelen die je in overweging moet nemen voordat je Dalio’s All Weather visie volgt.

.

Voordelen van het All Weather portfolio

De All Weather strategie is een overweldigend populaire strategie geworden, vooral bij risicomijdende beleggers. Enkele van de belangrijkste voordelen van deze portefeuille zijn:

✓ Een solide performer tijdens bearmarkten

Bearmarkten zijn moeilijke tijden voor beleggers. Als de aandelenkoersen een duik nemen, zoeken beleggers vaak naar een veilige waarde om hun beleggingsgeld in te stoppen om de storm te doorstaan. Dankzij de sterke nadruk op schuldinstrumenten van de Amerikaanse schatkist en grondstoffen, staat de portefeuille erom bekend een stellaire prestatie te leveren tijdens bearmarkten.

✓ Inkomsten

Mooie rendementen zijn een belangrijk voordeel van de All Weather strategie. Immers, wanneer je inkomsten genereert via jouw beleggingsactiviteiten, kun je die inkomsten gebruiken als aanvulling om jouw levenskwaliteit te verbeteren of herbeleggen om in de toekomst grotere winsten te genereren.

✓ Eenvoudige diversificatie

Diversificatie van jouw beleggingen is overweldigend belangrijk, omdat het je beschermt tegen aanzienlijke verliezen mocht een van jouw beleggingen een duikvlucht nemen. De All Weather strategie tilt deze diversificatie naar een hoger niveau. Door slechts vijf ETF’s te kopen, zal jouw portefeuille een diverse lijst van aandelen, obligaties en andere effecten bevatten die, wanneer gecombineerd, samenwerken om het potentiële risico te minimaliseren en tegelijkertijd winst te genereren.

✓ Stabiel & Passief 

Als je geld wilt verdienen met beleggen en gewoon een stabiel mooi inkomen uit wilt halen dan zonder er veel voor te doen dan is kan je het best kiezen voor het All Weather porftolio. Stabieler en passiever dan dit kan haast niet en het haalt ook nog hele mooie resultaten. 

✓ Zeer weinig beleggingskennis voor nodig

Ben je nieuw in de wereld van geld verdienen met beleggen? Dan kan die informatie over beleggen al snel overweldigend zijn. Met de methode die wij iedereen aanraden hoef je geen grafieken te analyseren of je uren in te lezen. Je hoeft alleen een account te openen op DeGiro.nl en de aandelen te kopen die wij aanraden. Vervolgens is het een kwestie van elk jaar even alles herbalanceren.

Nadelen van het All Weather portfolio

Hoewel er genoeg redenen zijn om enthousiast te zijn over de ‘All Weather’ vorm van beleggen, zijn er ook enkele nadelen die je in overweging moet nemen voordat je deze strategie in jouw beleggingsportefeuille toepast. Enkele van de belangrijkste zijn:

✗ Gemiste Bull Market Opportuniteiten

In een bullmarkt groeien de groeiaandelen en is het momentum aan jouw kant. Maar aangezien 70% van de activa in de All Weather portefeuille belegd is in vastrentende schuldpapieren en grondstoffen, zal slechts 30% van jouw portefeuille blootgesteld zijn aan de sterke winstgevendheid die in goede economische tijden op de aandelenmarkt wordt ervaren.

✗ Geen snel rijk portfolio

Wanneer je in deze portefeuille belegt, kunt je geen verbazingwekkende jaarlijkse rendementen verwachten. De portefeuille is ontworpen voor de zeer risicomijdende belegger en hecht meer belang aan het vermijden van risico’s dan aan het behalen van significante rendementen. Het jaarlijkse rendement van de portefeuille zal doorgaans tussen 5% en 9% liggen. Dit is voor heel veel mensen een mooi rendement maar sommige beleggers zijn uit op grote winsten en willen hiervoor ook graag meer risico nemen.

✗ Gebrek aan controle

Bij het beleggen in deze portefeuille, of je nu in het All Weather Fund zelf belegt of jouw eigen portefeuille van ETF’s samenstelt, worden jouw beleggingsdollars voor je beheerd door de fondsaanbieders. Het is fijn omdat het je een heleboel onderzoek en giswerk uit handen neemt, maar het vermindert ook jouw controle over waarin je belegt.

 

Hoeveel geld kun je verdienen met beleggen?

Kun je leven van beleggen? Zou je ook een normaal inkomen als belegger kunnen verdienen of er zelfs rijk van worden? Dat ligt er maar net aan wat voor belegger je bent. Voor nu nemen wij de lange termijn belegger als voorbeelden die gebruik maakt van het All Weather  Portfolio. 

✓ Extra verdienen naast je werk

Wanneer je plezier hebt in beleggen en je haalt er af en toe wat uit dan kan je leuk verdienen. Wij raden aan om alles te herinvesteren in een stabiel portfolio om er maandelijks extra geld uit te kunnen halen.

✓ Normaal mooi inkomen

Stel je je spaardoel van €250.000 bereikt en na jaren geld toe te voegen aan je All Weather Portfolio. Het portfolio maakt gemiddeld bijna 8% winst per jaar. Dat betekent dat je hiermee bijna €20.000 uit kan halen per jaar (exclusief inflatie en overige kosten).

✓ Rijk worden is mogelijk!

Wanneer je de door blijft sparen en elke maand geld blijft toevoegen aan het portfolio gaat het geld voor je werken. Albert Einstein noemde de kracht van samengestelde interest niet voor niets het 8e Wereldwonder. Dit is zo krachtig en eenvoudig, dat het iedereen rijk kan maken

Wil je ook geld verdienen met beleggen?

Het valt niet te ontkennen dat Ray Dalio een genie is. Hij heeft een geschiedenis van het maken van verstandige investeringsbeslissingen, wat ertoe heeft geleid dat hij een van de rijkste mensen op aarde is geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel beleggers in zijn voetsporen willen treden.

De All Weather strategie is ontworpen voor iedereen die wilt beleggen en daar op stabiel winst mee wilt maken zonder de spanning van allen mogelijke risico’s.