Geld verdienen met YouTube

Op een standvastige, betrouwbare en recurrente manier geld vanuit thuis geld verdienen? Dat kan! Wist je dat ook jij geld kan verdienen met YouTube? En nee, dat is geen rocket science, iedereen kan het. In dit artikel vertellen we hoe ook jij geld kunt verdienen met YouTube zonder je huis te moeten verlaten. Een mooie manier om wat extra zakgeld op te strijken, maar sommige mensen kunnen er ook van leven of zelfs stinkend rijk van worden! 

 Niet alleen internationaal vind je YouTubers die echt gigantisch veel geld verdiend hebben door hun video’s. Ook de Nederlandse vloggers en YouTubers kunnen veel geld verdienen met YouTube. Zie bijvoorbeeld een Enzo Knol, Stuk TV, Milan Knol of Dylan Haegens. Dat zijn bekende Nederlandse YouTubers, maar er zijn ook een stuk minder bekende mensen die ook gewoon goed geld weten te verdienen met hun video’s.

Het platform blijft al jaren aan het groeien en trekt nu maandelijks 2 miljard bezoekers. Mocht je leuke en/of informatieve video’s maken die in de smaak vallen bij je publiek dan bied dit zeker veel kansen.

geld verdienen met youtube

Voor- en nadelen van verdienen met YouTube

Steeds meer mensen overwegen een YouTube kanaal te beginnen. Het hebben van een YouTube-kanaal kan je niet alleen helpen om je ideeën met de wereld te delen, het kan je ook helpen om je bedrijf te laten groeien of echt geld mee te verdienen. Naast de vele voordelen van het starten van een YouTube-kanaal, zijn er echter ook enkele nadelen aan verbonden. Zie onderaan de voor- en nadelen van de YouTube verdienmethode.

Voordelen van Youtube:

✓ Je kunt je ideeën uiten

Je kan je ideeën delen met andere mensen. In feite willen veel mensen zichzelf uitdrukken en willen ze discussiëren en praten over een bepaalt onderwerp.

✓ Eindeloos veel onderwerpen

Miljarden mensen kijken naar YouTube en zoeken naar van alles. Je kan je in de meest gekke onderwerpen storten en er zullen alsnog veel kijkers zijn.

✓ Volledige vrijheid

Met YouTube video’s heb je volledige vrijheid om te kiezen wanneer je nieuwe video’s post. Veel Youtubers verdienen hun geld vanuit huis met de laptop.

✓ Leuke inkomsten

YouTube kan niet alleen een leuke bijverdienst zijn, je kan er ook echt goed geld mee verdienen. Als je YouTube kanaal heel populair wordt, zal je gemakkelijk in staat zijn om er een full-time inkomen mee verdienen.

✓ Geld verdienen met je hobby

Vind je het leuk om over je auto, je verzameling kamerplanten, je huisdier of sport te Youtuben? Vindt je het leuk om Spaans les te geven of instructie video’s te maken. Of hou je van mensen inspireren of aan het lachen maken. Doe vooral waar jij het gelukkigst van wordt.

Nadelen van Youtube:

 Kan veel tijd kosten

Een probleem met YouTube is dat het tijdrovend kan zijn. Vooral als je een groot publiek wilt opbouwen kan het vele maanden om zover te komen.

Sla je door moeilijke periodes heen

Af en toe kan je het gevoel hebben dat het gewoon niet de moeite waard is en dat je gewoon moet stoppen. Je hebt dus een vrij stabiele mindset nodig om op lange termijn te slagen op YouTube.

YouTube kan concurrerend zijn

Afhankelijk van het onderwerp waarin je actief bent moet je concurreren met mensen die honderdduizenden of zelfs miljoenen volgers hebben. Als je geen betere inhoud produceert, is de kans groot dat je video’s gewoon niet zullen scoren in de zoekresultaten van YouTube.

 Het bewerken kan tijdrovend zijn

Veel mensen onderschatten ook het bewerkingswerk dat komt kijken bij YouTube-video’s. In feite kan bewerken behoorlijk tijdrovend zijn, vooral als je video’s van hoge kwaliteit wilt produceren.

Hoeveel geld verdien je met YouTube?

Kun je leven van je YouTube inkomsten? Kan je gewoon een leuk fulltime inkomen als YouTube verdienen of er zelfs rijk van worden? Het is een kwestie van tijd om een groot publiek voor jouw kanaal op te bouwen maar mocht dat eenmaal gegroeid zijn dan kan je behoorlijk rijk worden. Met de YouTube advertenties breng je zo’n €0,30 cent tot €4,00 op per 1000 views. Dat hangt af van het onderwerp van je advertenties en van hoeveel kijkers op de advertenties klikken. Je kan ook je eigen producten of affiliate producten verkopen met je kanaal. Hiermee wordt over het algemeen het meeste geld verdient.

✓ Extra verdienen naast je werk

Wanneer je plezier hebt om af en toe video’s maken en posten op YouTube is het leuk extra geld verdienen.

✓ Normaal mooi inkomen

Als jou video’s aanslaan en je bent er serieus genoeg mee bezig dan is dit een prachtige manier om een mooi inkomen eruit te halen.

✓ Rijk worden is mogelijk!

Ben je je concurrenten slim af en weet je goede content te maken wat veel mensen leuk of interessant vinden dan kan je er zeker rijk mee worden.

geld verdienen met youtube vanuit huis

Verdienen met YouTube? Ook jij kan het!

We beweren niet dat geld verdienen met YouTube super eenvoudig is, maar het kan wel. Betrokken kijkers en volgers vormen daarbij het uitgangspunt. Om dat te bereiken moet je waardevolle content produceren. Je zal dus eerst heel wat tijd moeten investeren in het opbouwen van je YouTube-kanaal voor je er geld mee kunt verdienen.

Op zeer regelmatig basis video’s posten en een band opbouwen met je publiek zijn essentieel? Hoe populairder je YouTube-kanaal wordt, hoe sneller Google en YouTube zelf verkeer jouw richting uit zal sturen. Op die manier wordt het wél mogelijk om makkelijker te verdienen met YouTube.

Een gouden tip? Werk samen met andere Youtubers

Wil je wat bereiken met YouTube, en er geld mee verdienen vanuit thuis? Werk dan met andere Youtubers samen en boost je populariteit. Verwijzen populaire Youtubers naar jouw kanaal dan kan het snel gaan met de abonnees. Ook de pers halen of zorgen dat je op andere blogs komt kan helpen. Laat niemand beweren dat geld vanuit thuis verdienen altijd makkelijk is, maar met YouTube kan het wel.

Hoe kan je geld verdienen met YouTube

Er is niet één manier om geld te verdienen met YouTube, er zijn er meerdere. De belangrijkste lijsten we hier even voor je op. Stuk voor stuk kun je er vanuit thuis geld mee verdienen al ligt de ene manier al wat meer voor de hand dan de andere. Geld verdienen met YouTube kost wat tijd, maar je kunt er perfect een passief inkomen mee opbouwen. Mooi meegenomen, toch?

1. Verdienen met views op YouTube

Dit is de meest bekende manier om geld te verdienen met YouTube. Hiermee verdien je geld met je views doordat er advertenties rondom je video’s worden getoond. Het zal misschien niet de meest interessante optie omdat de gemiddelde inkomsten wat lager liggen. Het is wel leuk voor erbij en een mooie start om je gemakkelijk het verdienen met YouTube te starten. Je wordt er dus niet gelijk rijk van. Maar als je veel video’s hebt met duizenden weergaven, dan kan je er leuk aan verdienen.

2. Verdienen met kijkers op YouTube

Betalende leden werven is een andere interessante manier om geld te verdienen op YouTube. Het is mogelijk om via YouTube kijkers te laten betalen. Eigenlijk gaat het om een soort van donatie. Om op deze manier geld te kunnen verdienen met YouTube heb je wel minstens 100.000 abonnees nodig. Haal je dat aantal, dan is het nog niet aangewezen om al je content betalend te maken. Wil je kijkers laten betalen en zo van thuis uit geld verdienen, dan geef je ze beter wat extra. Denk bijvoorbeeld aan exclusieve content of eerder toegang tot bepaalde content.

3. Producten verkopen via YouTube

Een andere manier om geld te verdienen via YouTube is om producten via dit kanaal te verkopen. Heb je een goed draaiend kanaal dan kan je makkelijk merchandise verkopen via je YouTube. Niet alleen boor je zo een mooie inkomstenbron aan, je werkt ook aan je branding. En dit kan allemaal van thuis uit.

4. Laat mensen doneren

Geld verdienen met YouTube via donaties? Het kan! Beschouw het gerust als een alternatieve manier voor crowdfunding. Niet elk YouTube-kanaal leent zich om geld te verdienen, maar soms kan het. Om donaties te krijgen en zo geld te verdienen vanuit thuis is een band met je abonnees wel ontzettend belangrijk. Soms helpt het een handje dat je wat teruggeeft voor de donatie. Dat hoeft niets groots te zijn, het is de geste die telt.

 5. Verdienen met YouTube via affiliate marketing

Affiliate marketing is nog een andere manier om geld te verdienen vanuit thuis met YouTube. Om geld te verdiene ga je producten of diensten van anderen aanraden met een link. Wanneer een kijker van jouw kanaal op de link klikt, krijg je daar commissie over. Deze commissie varieert tussen de 3% en 50%, afhankelijk van het product. Er zijn heel wat affiliate websites en het is het makkelijkst om je aan te melden bij een affiliate programma. Een partij als Tradetracker bemiddelt tussen de aanbieders den de publishers. De mogelijkheden zijn enorm, maar je hebt er uiteraard wel een populair YouTube-kanaal voor nodig om er geld aan te verdienen.

 6. Verdienen met YouTube door partner te worden

Heb je een populair YouTube kanaal dan kun je misschien wel sponsors aantrekken en zo geld genereren, maar ook door YouTube-partner te worden kan je vanuit thuis geld verdienen met YouTube. Heb je een YouTube-kanaal en wat traffic, meld je dan aan voor het YouTube Partner Programma. Het is een manier om van thuis uit geld te verdienen met je YouTube filmpjes. Houd er wel rekening mee dat je minstens 1.000 abonnees nodig hebt om je te kunnen aanmelden en dat er het afgelopen jaar minstens 4.000 uur naar je kanaal gekeken moet zijn. Het spreekt voor zich dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Het leuke is dat wanneer je bent aangemeld, je ook meteen een schatting van je inkomsten krijgt.

Ook geld verdienen met YouTube?

Actief op YouTube en wil je ook geld verdienen vanuit thuis met YouTube? Wij vertellen je er met plezier meer over. Contacteer ons en we vertellen je meer over hoe je geld kan verdienen met YouTube. Liever op een andere manier geld verdienen vanuit huis? We hebben nog een heel aantal alternatieven.