Geld verdienen met Instagram

Wist je dat ook jij geld kan verdienen met Instagram? En nee, dat is geen rocket science, iedereen kan het. Hier vertellen wij je hoe ook jij geld kunt verdienen met Instagram gewoon vanuit huis als extra bijverdienst naar je baan of gewoon een full time inkomen. Een mooie manier om wat extra zakgeld op te strijken, maar sommige mensen kunnen er ook van leven of zelfs stinkend rijk van worden! Instagram is een sociaal netwerk dat momenteel 1.221 miljoen actieve gebruikers in de wereld heeft. Elke dag gebruiken meer mensen dit sociale netwerk om hun producten / diensten te promoten. 

Niet alleen internationaal vind je Instagrammers die echt gigantisch veel geld verdiend hebben door hun content. Ook de Nederlanders kunnen veel geld verdienen met Instagram. Zie bijvoorbeeld een Nikkie de Jager, Romee Strijd, Memphis Depay, Negin Mirsalehi en nog veel meer. Dat zijn bekende Nederlandse Instagrammers, maar er zijn ook een stuk minder bekende mensen die ook gewoon goed geld weten te verdienen met hun content op Instagram.

Vind je het leuk om foto’s en video’s te posten en volgers te verzamelen? Dan is dit misschien wel de perfect manier voor jou om geld te verdienen. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar als je goed je best doet en zoveel mogelijk volgers verzameld is het een heel leuke inkomstenbron!

geld verdienen met instagram

Voor- en nadelen van geld verdienen met Instagram

Steeds meer mensen overwegen een om te beginnen met geld te verdienen op Intragram. Het hebben van een zakelijk Instagram account kan je niet alleen helpen om je ideeën met de wereld te delen, het kan je ook helpen om je bedrijf of jouw bekendheid te laten groeien. Voordat je geld wilt verdienen met Instgram is het belangrijk dat je alle tips, trucs en voor- en nadelen weet. Naast de vele voordelen van het starten van een Instagram-kanaal, zijn er echter ook enkele uitdagingen aan verbonden. Zie onderaan de voor- en nadelen van geld verdienen met Instagram.

Voordelen van Instagram:

✓ Je kunt je ideeën uiten

Je kan je ideeën delen met andere mensen. In feite willen veel mensen zichzelf uitdrukken en willen ze discussiëren en praten over een bepaalt onderwerp.

✓ Eindeloos veel onderwerpen

Miljarden mensen kijken naar Instagram en hebben interesse in van alles. Je kan je in de meest zeldzame onderwerpen storten en er zullen alsnog veel volgers zijn.

✓ Volledige vrijheid

Met Instagram heb je volledige vrijheid om te kiezen waar en wanneer je nieuwe content post. Veel instagrammers verdienen hun geld terwijl ze niet afhankelijk zijn van een vaste locatie.

✓ Leuke inkomsten

Instagram kan niet alleen een leuke bijverdienste zijn, je kan er ook echt goed geld mee verdienen. Als je Instagram account heel populair wordt, zal je gemakkelijk in staat zijn om er een full-time inkomen mee verdienen. Al vanaf 10.000 volgers kan je rond de 50-75 euro per post verdienen.

✓ Geld verdienen met je hobby

Vind je het leuk om over je auto, je verzameling kamerplanten, je huisdier of sport te Intagrammen? Maak je veel interessante dingen mee of hou je van mensen inspireren of aan het lachen maken. Dan kan je hier wellicht op Instragram geld mee verdienen. Doe vooral waar jij het gelukkigst van wordt.

Nadelen van Instagram:

 Kan veel tijd kosten

Als je een groot publiek wilt opbouwen kan het maanden duren om zover te komen. Het is een kwestie van niet opgeven en gestructureerd content blijven posten.

Sla je door moeilijke periodes heen

Af en toe kan je het gevoel hebben dat het gewoon niet de moeite waard is en dat je gewoon moet stoppen. Je hebt dus een vrij stabiele mindset nodig om op lange termijn te slagen voordat je geld gaat verdienen met Instagram.

Instagram kan concurrerend zijn

Afhankelijk van de niche waarin je actief bent moet je concurreren met anderen instagrammers die honderdduizenden of zelfs miljoenen volgers hebben. Het is belangrijk dat jouw content even boeiend is of misschien wel boeiender!

 Goede content maken is veel werk

Veel mensen onderschatten het werk dat komt kijken bij veel Instagram foto’s. In feite kan maken van de foto’s of bewerken behoorlijk tijdrovend zijn, vooral als je content van hoge kwaliteit wilt produceren.

Hoeveel geld kan je met Instagram?

Kun je leven van je Instagram inkomsten? Kan je gewoon een leuk fulltime inkomen als Instagram verdienen of er zelfs rijk van worden? Het is een kwestie van tijd om een groot publiek voor jouw kanaal op te bouwen maar mocht dat eenmaal gegroeid zijn dan kan je behoorlijk rijk worden. Hoeveel je verdiend is een beetje afhankelijk of je verdiend met producten, advertenties of gesponserde posts, enzovoorts. Hoe meer volgers je weet te krijgen hoe meer geld je kan gaan verdienen op Instagram

Hoeveel geld kan je vragen voor je Instagram posts als influancer?

Dat hangt af van het onderwerp van je advertenties en van hoeveel kijkers op de advertenties klikken. Je kan ook je eigen producten of affiliate producten verkopen met je account. Hiermee wordt over het algemeen het meeste geld verdient. Voor gesponserde posts vragen de meeste influancers 150,- tot 300,- euro per post. Heb je een account met meer als 100.000 volgers? Dan kan je makkelijk prijzen vragen vanaf 300,- euro per post op Instagram. Heb je 10.000 volgers kan je vaak zo’n 50,- tot 75,- euro verdienen per post.

geld verdienen met instagram vanuit huis

✓ Extra verdienen naast je werk

Wanneer je plezier hebt om af en toe video’s maken en posten op YouTube is het leuk extra geld verdienen.

✓ Normaal mooi inkomen

Als jou video’s aanslaan en je bent er serieus genoeg mee bezig dan is dit een prachtige manier om een mooi inkomen eruit te halen.

✓ Rijk worden is mogelijk!

Ben je je concurrenten slim af en weet je goede content te maken wat veel mensen leuk of interessant vinden dan kan je er zeker rijk mee worden.

Hoe kun je met Instagram geld verdienen?

Als je al een gemeenschap van volgers hebt, ben je in staat om je producten te verkopen en er geld mee te verdienen, door Instagram te gebruiken als platform om ze bekend te maken. Er is niet één manier om geld te verdienen met Instagram, er zijn verschillende manieren om het te doen, dus we brengen je dit artikel om te verdiepen welke manieren er zijn om winst te maken door gebruik te maken van dit sociale platform zoals Instagram. De belangrijkste lijsten we hier even voor je op. Stuk voor stuk kun je er vanuit thuis geld mee verdienen al ligt de ene manier al wat meer voor de hand dan de andere. Geld verdienen met Instagram kost wat tijd, maar je kunt er perfect een inkomen mee opbouwen. Mooi meegenomen, toch?

1. Maak je eigen productwinkel

Het eerste wat in je opkomt bij het noemen van Instagram en geld verdienen is het verkopen van producten. En dat is de reden waarom Instagram in 2016 zijn Instagram Shopping functie eruit heeft gehaald.

Maar om je productwinkel in te schakelen moet je verschillende dingen hebben. De eerste is om je account om te zetten naar een commercieel account, de tweede is om je eigen domein en je eigen website te hebben omdat de aankoopmethode via e-commerce zou worden uitgevoerd.

Overigens is Instagram Shopping alleen zichtbaar in de Instagram applicatie van mobiele telefoons, als je Instagram binnenkomt via een computerbrowser zul je deze optie niet kunnen zien.

2. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is waarbij de affiliate het product van een ondernemer / bedrijf promoot in ruil voor een commissie voor elke verkoop of actie die gemaakt wordt. Dat wil zeggen, de zakenman of ondernemer lanceert een nieuw product op de markt, de affiliates ontvangen het product en zijn verantwoordelijk voor het verspreiden van het product via al hun sociale netwerken, meestal de methode die ze gebruiken om te delen is door het maken van reviews, commentaar geven op wat ze vonden van het product.

Zodra gebruikers het product hebben gezien en ook overtuigd zijn dat ze het product nodig hebben, zullen ze op de links klikken die door de affiliate zijn achtergelaten en vervolgens de aankoop doen.  

Er zijn marketingtools die dit proces invoeren en de link van de affiliate identificeren en zodra de ondernemer de aankopen verifieert die zijn gedaan via de link die door de affiliate is verspreid, ontvangt hij zijn commissie voor alle verkopen die deze link heeft gegenereerd.

3. Influencer Marketing

Influencers worden gekenmerkt door hun populariteit op sociale netwerken, waar ze gewoonlijk verhalen, voorvallen, problemen en zelfs meningen over een specifiek onderwerp delen.

Dergelijke inhoud kan ons aan het lachen maken, ons aan het denken zetten en zelfs actie ondernemen op dat gebied. Dat is de reden waarom de term influencers ontstaat. Merken maken dus gebruik van deze influencers om hun producten te promoten, aangezien er verschillende soorten influencers zijn.

Elk type influencer heeft een aantal volgers die samen een marktniche vormen, een niche die het merk wil bereiken.

Aangezien het merk of bedrijf kan profiteren van dit publiek, simpelweg omdat ze nieuwe klanten kunnen krijgen via influencers.

Dus hoe kunnen we hier geld verdienen? Nou, zoals we al hebben gezegd, merken of bedrijven zijn geïnteresseerd in het verkrijgen van nieuwe klanten.

En jij, als influencer, hebt een specifiek gebied waarin je hebt ontwikkeld en je hebt volgers die nauw verbonden zijn met dat gebied. Dan neemt het merk contact met je op om een ruilrelatie aan te gaan of een contract voor je op te stellen om voor een bepaalde tijd voor hen te werken.


 5. Weet jij hoe je nieuwe content creëert op Instagram?

Je bent goed in onderzoek doen, leren, leren over meerdere onderwerpen, op de hoogte blijven van de laatste trends. Laat me je vertellen dat jij een persoon bent die het makkelijk kan maken om content te creëren.

Omdat het absorberen van zo veel informatie geeft je de mogelijkheid om niet opraken van inhoud en ideeën. Er zal altijd wel iets zijn waar je over kunt praten en waar je toe kunt verhouden, waardoor je nieuwe inhoud kunt creëren. Dit zal je toelaten om jouw horizon te verbreden en onderwerpen aan te snijden waar mensen niet over praten, maar dankzij je praten mensen erover op de netwerken.

Daarom kunt je zich specialiseren als Content Manager en jouw diensten als zodanig aanbieden. Het beroep vult echter zeer goed marketingstudies aan, dus ik zou je aanraden om het te studeren, zodat je een betere professional kunt zijn.

·         Maak een opslagplaats van je werk

Voordat je solliciteert naar een baan of jouw diensten aanbiedt, raad ik je aan te beginnen met het oefenen van een persoonlijk merk of ondernemerschap.

Zo kun je referentiewerken hebben waarmee je kunt laten zien hoe je werkt en hoe je eindproduct is door te vertellen hoe je de inhoud genereert. Het moet worden verduidelijkt dat een Content Manager gebruik kan maken van een CV, een portfolio, of een blog.

4. Bied je diensten aan

Zoals je misschien al weet, zijn er veel mensen die hun diensten aanbieden op Instagram en ze bieden het op vele manieren en vormen aan dat je zonder het te beseffen op een gegeven moment merkt dat je behoefte hebt aan het verwerven van wat consulting of advies van deze mensen.

Dit is het mooie, want je kunt je kennis op sociale netwerken tentoonstellen en het aanbieden aan een breder publiek en zo geld genereren met je beroep.

Maar als je nieuw probeert te zijn op het gebied van verzekeringen, weet je niet hoe je het moet doen, dus we raden je aan om de verschillende middelen te gebruiken die Instagram je biedt, zodat je gevonden kunt worden door een nieuw publiek.

 6. Verkoop je fotografie of video’s

Audiovisuele inhoud is een van de sterke punten op zowel Instagram als tik tok. Omdat een beeld of een video is beter begrepen het idee of de boodschap die we willen communiceren.

Ook dankzij het feit dat tik tok geboren werd, begonnen er video’s van betere kwaliteit te verschijnen die spraken over inhoud en effecten, waarbij gebruikers geïnspireerd werden door het platform en er een behoefte was om het te verbeteren.

En al deze verandering werd gegenereerd als een domino-effect, aangezien het zeer goed kan worden gewaardeerd op platforms zoals tik tok, Instagram en YouTube.

Het genereren van audiovisuele inhoud is dus een goede methode die we kunnen benutten om geld te genereren door het als een dienst aan te bieden.

Tips om meer geld kunnen verdienen met Instagram

Hoewel er enkele algemene overwegingen zijn, is het sterk aan te raden dat je zelf uitzoekt wat het beste werkt voor jouw publiek en account. Misschien als je niche gericht is op vrouwelijke ondernemers, is het het beste om niet te publiceren tijdens werkuren, maar misschien tijdens de lunchpauze.

Test door vergelijkbare content op verschillende tijden en dagen van de week te posten en analyseer de statistieken op patronen.

Als je begint te leven op Instagram, houd er dan rekening mee dat het weken en zelfs maanden zal duren voordat je resultaten ziet. Maar geef niet op. Alleen degene die stopt met proberen faalt.

 

Vind je doelmarkt en leer van succesvolle Instagram accounts. Wat voor soort content publiceren zij? Op welk moment? Welke filters gebruiken ze?

Combineer wat je leert met je eigen kennis van marketing, fotografie, schrijven en design. Zelfs het hebben van een goede bedrijfsnaam generator is noodzakelijk. Om je te helpen, geven we je een paar tips om je te helpen je Instagram-account te gelde te maken.

Hoe wordt ik gesponsord op Instagram?

Vaak als je genoeg volgers hebt verzameld komen merken vanzelf naar je toe. Maar je kan natuurlijk zelf ook op zoek gaan naar sponsoren die jouw willen sponseren op Instagram. Je wilt uiteraard ook gesponsord worden door merken die passen bij jou ideeën en persoonlijkheid. Je wilt ook niet heel opvallend reclame maken voor bedrijven die niet passen bij je account. 

Als je gesponsord wilt worden op Instagram kan je het best jouw account aanmelden om platformen voor influencers.  Zie onderstaand een paar goede websites hiervoor:

  • LinkPizza: Wil je gesponsord worden op Instagram dan lijkt ons dit het beste platform. LinkPizza is het grootste content- en influencerplatform van Nederland. Hier kan je je aanmelden en ben je gelijk zichtbaar voor duizenden adverteerders. Je kan hier zelf besluiten door wie je gesponsord wilt worden of welke affiliate links je in jouw content verwerkt.

  • Fohr Card: Op dit Amerikaanse platform kan je een influencer card aanmaken, waarop merken die op zoek zijn naar influencers kunnen zien op welke platforms je actief bent (Instagram, YouTube, etc) en hoeveel bereik/volgers je hebt. Aangezien het een internationaal platform is kan je hier sponsoren vinden over de hele wereld. Je hebt op Fohr Card ook een lijst van merken en de eigenschappen en kenmerken waar zij specifiek naar op zoek zijn, wat kan helpen als je merken direct wilt benaderen.
  • Grapevine: Als je 10.000+ volgers hebt, kun je terecht op Grape Vine, een online platform voor merken en sponsors die op zoek zijn naar partnerships met influencers.
  • indaHash: Hier plaatsen merken advertentiecampagnes waar jij aan mee kunt doen. Je verdient geld door foto’s met bepaalde hashtags op Instagram te plaatsen. Je hebt minimaal 700 betrokken volgers nodig om mee te kunnen doen.

Laat zien dat je gesponsord wordt

Op het moment dat je gesponsord wordt op Instagram ga je wel een soort overeenkomst met de sponsor aan om deze niet in een slecht daglicht te brengen. De afspraken per gesponsorde post zijn verschillend per merk of platform. Het is wel altijd goed om naar het publiek te melden dat de post is gesponsord. Op deze manier speel je open kaart en zal het een stuk minder negatieve invloed hebben op jouw volgers. Dit kan je doen door #sponsored hashtag aan je posts toe te voegen. Instagram heeft ook een Paid Partnership With” tag, die duidelijk aangeeft dat het hier om een gesponsorde post gaat. Sommige merken willen dat je deze tag gebruikt om open kaart te spelen over jullie zakelijke relatie.

We beweren niet dat geld verdienen met YouTube super eenvoudig is, maar het kan wel. Betrokken kijkers en volgers vormen daarbij het uitgangspunt. Om dat te bereiken moet je waardevolle content produceren. Je zal dus eerst heel wat tijd moeten investeren in het opbouwen van je YouTube-kanaal voor je er geld mee kunt verdienen.

Op zeer regelmatig basis video’s posten en een band opbouwen met je publiek zijn essentieel? Hoe populairder je YouTube-kanaal wordt, hoe sneller Google en YouTube zelf verkeer jouw richting uit zal sturen. Op die manier wordt het wél mogelijk om makkelijker te verdienen met YouTube.

Een gouden tip? Werk samen met andere Youtubers

Wil je wat bereiken met YouTube, en er geld mee verdienen vanuit thuis? Werk dan met andere Youtubers samen en boost je populariteit. Verwijzen populaire Youtubers naar jouw kanaal dan kan het snel gaan met de abonnees. Ook de pers halen of zorgen dat je op andere blogs komt kan helpen. Laat niemand beweren dat geld vanuit thuis verdienen altijd makkelijk is, maar met YouTube kan het wel.

Ook geld verdienen met Instagram?

Actief op YouTube en wil je ook geld verdienen vanuit thuis met YouTube? Wij vertellen je er met plezier meer over. Contacteer ons en we vertellen je meer over hoe je geld kan verdienen met YouTube. Liever op een andere manier geld verdienen vanuit huis? We hebben nog een heel aantal alternatieven.