Geld verdienen met dropshipping

Ben je goed met social media of google? Heb je interesse om een webshop te hebben zonder al het gedoe met producten inkopen en verzenden? Vind je marketing leuk om te doen? Dan is geld verdienen met dropshipping voor jou misschien wel een hele mooie uitkomst. 

Je helpt groothandels hun producten te verkopen met jouw een dropshipping webshop. Jij zet de producten van de door jouw gekozen leverancier te koop op jouw webshop. Als er vervolgens producten op de webshop worden gekocht zal de leverancier die producten direct naar de klant verzenden. De dropshipper is eigenlijk de tussenpersoon van de klant en de leverancier. Jij kan dan geld verdienen met dropshipping door de producten te koop te zetten voor winstgevende prijzen.

Voorbeeld: Jij bent zet op jouw dropshipping webshop mobielhoesjes en smartwatch bandjes te koop voor €20,- per stuk. De leverancier verzend de hoesjes en bandjes voor €8,- naar jouw klant. De gemiddelde advertentie kosten zijn ongeveer €2,- per verkocht product. Dan maak je €10 euro winst per product. Verkoop je 300 hoesjes en bandjes per maand dan verdien je €3000,- per maand. 

Geld verdienen met dropshippen
geld verdienen met dropshipping vanuit huis

Wat is Dropshipping?

Dropshipping is een verdienmethode waarmee webshopeigenaren direct verkopen aan de klant zonder voorraad. Wanneer een klant een product koopt van een dropshipping webshop wordt het product rechtstreeks vanaf de leverancier verscheept aan de klant. De klant betaalt de prijs die jij hebt instelt en jij betaalt de leveranciers de groothandelsprijs, de rest is winst. Je hoeft dus nooit producten zelf te verschepen, op te slaan of te investeren in voorraad. Geld verdienen met dropshipping is daarom een erg populaire methode om vanuit huis extra te verdienen.

Jij maakt het mogelijk om voordelen te verkrijgen door bemiddeling tussen de leverancier en de klant. Daarom is de taak als dropshipper is om reclame te maken voor jouw winkel zodat je genoeg kopers vind die van jouw webshop willen kopen. Dan is het vervolgens de taak van de leverancier-partner om jouw bestelling onmiddellijk te aanvaarden en de goederen aan de klant te leveren.

Dus, de dropshipper hoeft alleen een winstgevende prijs bij het product bedenken om van de winst genoeg reclame te kunnen maken. Dan is het een kwestie van hoe meer klanten je naar de webshop krijgt, hoe meer geld je kan verdienen met dropshipping.

 

Voor- en nadelen van geld verdienen met dropshipping

Het starten van een online bedrijf is tegenwoordig een makkie, maar het onderhouden en er het beste van maken is een hele uitdaging. In feite hebben mensen opties om geld te verdienen terwijl ze thuis zitten. We leven in een tijdperk van technologie, dus iedereen probeert geld te vinden op het internet. Vandaag gaan we een variant van het maken van winst op het internet zonder investeringen, het werken op het Dropshipping systeem, maar omdat wij graag om alles duidelijk te maken, zal ik je laten zien, vanuit ons oogpunt, de voordelen en nadelen.

Voordelen van dropshipping:

✓ Gemakkelijk te beginnen

Dit de gemakkelijkste manier is om een bedrijf te starten. Geen eigen producten en voorraad en verzendingen, mensen hoeven alleen maar jou product te kopen op jouw webshop. Je hoeft alleen maar een webshop te maken en mensen er naar toe lokken om te beginnen.

✓ Schaalbaar

Je kan veel geld verdienen met dropshipping door et advertentie budget omhoog te doen voor de producten die goed verkopen. Verkoop je genoeg producten met €50,- aan advertenties dan zou je met €500,- heel wat meer verkopen. Op deze manier kan je elk product eerst testen of ze goed verkopen met weinig een laag advertentie budget en als deze test slaagt kan je je advertentie budget makkelijk schalen. 

✓ Geen magazijn of eigen producten nodig

Je kunt inderdaad werken zonder over een magazijn te beschikken. En zodra de bestelling binnenkomt, wordt er meteen een leveringsverzoek gedaan aan de leverancier. Vervolgens is het de leverancier die zorgt voor de verzending naar de koper.

Dit bespaart:

 • Geld, omdat de goederen niet hoeven te worden geruild.
 • Tijd, omdat de leverancier de bestelling onmiddellijk naar de leverancier kan sturen.
 • Ruimte, omdat er niet gezocht hoeft te worden naar een magazijn om goederen op te slaan.

✓ Volledige vrijheid

Met dropshipping heb je volledige vrijheid om te kiezen wanneer, met wie en waar je werkt. Je kunt immers zelf bedrijven benaderen of campagnes uitzoeken.

✓ Je kan overal werken.

Op Ibiza of vanuit het skiresort in Zwitserland of verdienen vanuit huis bij je kinderen of huisdieren. Waar je laptop is, is je werk. Op de juiste plekken kun je veel inspiratie opdoen voor interessante content.

✓ Gemakkelijk om de productcatalogus uit te breiden

Dit is echt waar, de procedure om het productaanbod uit te breiden is eenvoudig:

 • Je zoekt een nieuwe aanbieder.
 • Je uploadt hun catalogus naar jouw site.
 • Je zorgt dat de producten zijn gelinkt met de leverancier.

✓ Minimum investering per lancering

In het proces van de lancering van een online winkel, de kosten van de aankoop van producten zijn soms bijna de hoogste. Maar als je gebruik Dropshipping, dan is de kosten van het kopen van koopwaar gewoon verdwijnt.

Nadelen van dropshipping:

 Je moet vertrouwen op de leverancier

De producten worden rechtstreeks van de leverancier naar de koper verstuurt. Je moet er vol op vertrouwen dat de leverancier het product goed afhandeld.  Controleren op kwaliteit en dat en de verzending is buiten jouw bereik als dropshipper.

 Niet heel persoonlijk

 • Wilt je bedankjes voor de bestelling bijvoegen? Dat zal niet lukken.
 • Wilt je een cadeau op de bestelling zetten? Het zal niet werken
 • Wilt je visitekaartje plaatsen? Het zal ook niet werken.

De leverancier verpakt en verzend alles. Er zijn weinig leveranciers die voor jou speciaal iets persoonlijks in de verpakking stoppen. 

 Communicatie met leverancier

Bij bijvoorbeeld de Chinese leveranciers op Alibaba.com is het belangrijk dat je heel duidelijk zegt dat je producten voor dropshipping zijn. Ze willen namelijk weleens hun eigen reclame in de pakketjes stoppen. Alles moet je zo duidelijk mogelijk communiceren en dat kan soms een uitdaging zijn.

 Geen eigen producten

Dit is een groot voordeel maar kan ook jammer zijn als je veel geld verdient met dropshipping omdat jouw webshop veel klanten trekt. Als je de producten zelf had ingekocht had je wellicht wel veel meer winst kunnen maken.

Hoeveel geld kun je verdienen met dropshipping?

Kun je leven van dropshipping? Kan ik een normaal inkomen als dropshipper verdienen of er zelfs rijk van worden? Er zijn heel veel mensen die goed geld hebben verdiend met dropshipping. Het is alleen belangrijk dat je het goed aanpakt. Als je alles goed op orde hebt kan je zonder al te veel moeite echt een heel leuk inkomen opbouwen. Zorg dat je een goede leverancier, mooie betrouwbare webshop en winstgevende advertenties hebt dan zit je goed.

✓ Extra verdienen naast je werk

Dropshipping hoeft dus niet al teveel tijd in beslag te nemen het kan makkelijk vanuit huis of als side hustle. Je kan makkelijk extra geld verdienen met dropshipping. 

✓ Normaal mooi inkomen

Er zijn genoeg mensen die vanuit huis een dropshipping business hebben. Die gewoon een fulltime inkomen genereerd. 

✓ Rijk worden is mogelijk!

Omdat het makkelijk te schalen is kan je als je in een vrij korte tijd heel veel geld verdienen met dropshipping. Je moet natuurlijk wel goed zijn met jouw marketing!

 

Het vinden van de juiste dropshipping leverancier voor jouw webshop is helemaal niet zo makkelijk. Daarom hebben wij meerdere lijsten gemaakt met dropshippers die jij kan inzetten voor jouw dropship onderneming. We hebben de lijsten in drie groepen ingedeeld:

Dit zijn de drie verschillende dropshipping lijsten:

 1. Internationale Dropshippers – De internationale dropshippers met software en/of plugin koppelingen op Webshop Software waarmee je relatief eenvoudig (veel) producten kan inladen in jouw webshop.
 2. Nederlandse Dropshipping Partijen – Nederlandse Partijen met een bewezen staat van dienst / invulling op het vlak van diensten rondom Dropshipping.[1] Echt dus de mogelijke toekomstige partner van jouw NL webshop.
 3. Dropshipping Longlist – Longlist van partijen waarmee het mogelijk zou zijn om dropshipping op te zetten in Nederland maar waar wij niet veel ervaring mee hebben.

Hoe geld te verdienen met Dropshipping

Als we willen leren hoe om geld te verdienen door Dropshipping, dan is het noodzakelijk om de werking van dit werkend systeem te analyseren. Deze keer gaan we, bijvoorbeeld, het bedrijf van de verkoop van kinderkleding stap voor stap.

Stap 1. Vind goede leverancier(s)

Om dit doel te bereiken, kan het Internet worden gebruikt. In het zoekproces, aandacht besteden aan de leveranciers die bereid zijn om te werken op het Dropshipping systeem. De belangrijkste criteria voor het kiezen van een goede leverancier kandidaat is de prijs van kinderkleding. Daarom is het de taak om de laagste prijs te vinden.

Zorg ervoor dat je recensies over andere Dropshippers werken met deze leverancier te lezen. Hij besteedt ook aandacht aan feedback van klanten over de kwaliteit van de door hem gekochte producten. Deze informatie zal je helpen in de fase van het sluiten van het contract om de betrouwbaarheid van je toekomstige partner te verifiëren. De kwaliteit van het werk van jouw partner in de toekomst zal immers afhangen van de snelheid van levering en de kwaliteit van zijn producten. Je moet dan een verzoek op de site in te vullen om een Dropshipping samenwerkingsovereenkomst met de leverancier te sluiten.

Zie je leuke producten om te verkopen via dropshipping? Stuur de leverancier eerst een berichtje en laat weten dat jij de artikelen wilt toevoegen aan jouw webshop. Zo kom je er snel achter of de leverancier daar wel op zit te wachten. Je wilt er namelijk niet pas na een bestelling achter komen dat dit het laatste beetje voorraad was. Of dat het desbetreffende artikel niet meer wordt gemaakt, bijvoorbeeld.

Stap 2. Kies de producten en bestel ze eerst zelf

Kijk of de producten goed passen bij wat je wilt verkopen. Neem om zeker te weten ook nog even contact op met de leverancier of deze producten goed zijn voor dropshipping. Je wilt niet dat dit product al bijna door de voorraad heen is namelijk. Ook is het verstandig om eerst zelf een sample te bestellen. Dan  heb je het product zelf ook even goed kunnen zien. Je kan gelijk een kwaliteits controle uitvoeren. Daarnaast weet je gelijk hoe het verpakt wordt.

Stap 3. Maak een mooie webshop met goede foto’s en beschrijvingen

De leverancier biedt vaak om de catalogus van hun producten te downloaden in een handig formaat te plaatsen op jouw site. Zorg ervoor dat je dit hulpmiddel gebruikt, want over het algemeen zijn de foto’s die door de leveranciers worden geleverd vrij kleurrijk en professioneel.

Wat de productbeschrijvingen betreft, kunt je deze zelf schrijven of van de website van jouw leverancier overnemen. De prijs van het product moet hoger zijn dan wat jouw partner aanbiedt. Je bepaalt zelf de prijs van de producten op basis van hoeveel je wilt verdienen voor elke verkoop. Maar vergeet niet dat je niet te hoge prijzen moet stellen, want dan kunt je klanten afschrikken. Het beste is om een overzicht te maken van de kinderkledingmarkt en een gemiddeld bod te doen voor jouw productcategorie.

Besteed speciale aandacht aan jouw winkelreclame. Hoe meer kwaliteitsreclame, hoe meer bestellingen van klanten.

Stap 4. Maak een aantrekkelijke lay-out voor de verkooporder

Om een bestelling te plaatsen, moet je 100% van de vooruitbetaling ontvangen van de klant en hun adres voor levering. Vervolgens betaalt je de leverancier voor de goederen en houdt je een toeslag over voor uzelf – dit is jouw winst.

Je moet ook het leveringsadres aan de leverancier doorgeven. Hij zal er zelfstandig voor zorgen dat alle vragen over de verpakking en de levering van de producten worden opgelost. In het proces bieden leveranciers een follow-up service. Met deze dienst kunt je de locatie van de goederen van de klant op het moment van levering volgen. Zorg ervoor dat je het trackingnummer doorgeeft aan jouw klant – dit zal jouw betrouwbaarheid in de ogen van de klant vergroten en je kunt een goede reputatie verdienen.

Welke leveranciers zijn er voor dropshipping?

Er zijn heel wat leveranciers die je kan inschakelen voor jouw dropshipping webshop. Het is niet altijd even makkelijk om de perfecte leverancier te vinden. Je wilt natuurlijk een snelle verzending, een goedkope prijzen, betrouwbare producten.

Nu zijn er drie verschillende soorten leveranciers voor dropshipping.

1. Nederlandse leveranciers

Wordt nou geen affiliate voor werkelijk alles. Focus in plaats daarvan op het promoten van producten die je kent en belangrijk zijn voor je doelgroep. Hoe relevanter uw producten zijn hoe meer bezoekers van op je links zullen klikken en je zo een passief inkomen kunnen verdienen.

2. Alibaba Leveranciers

Mensen willen betrouwbare informatie die hen helpt meer te leren over producten en diensten zodat ze zelf een beslissing kunnen nemen. Veel van de meest succesvolle affiliates bieden product reviews, gidsen en vergelijkingen die hun publiek helpen en vertrouwen opbouwen.

3. Optimaliseer je content

Zorg dat je content is geoptimaliseerd, zodat mensen het kunnen vinden in zoekmachines. Zoekopdrachten voor product beoordelingen blijven toenemen. Als je affiliate marketing wordt weergegeven voor deze zoekopdrachten, maakt het waarschijnlijker dat je een commissie verdient. 

4. Gebruik ook video promotie

Mensen kijken steeds liever video’s dan dat ze iets gaan lezen. Een video’s op youtube maken je niet alleen beter vindbaar, het is ook een van de beste online manieren om de product of dienst te verkopen 

 

Wil je ook geld verdienen met affiliate marketing?

Bij het runnen van een online business moet je voortdurend kijken naar welke verbeteringen er mogelijk zijn. Er kunnen allerlei verbeteringen zijn. Heb je geen of weinig verkopen? Dan kun je overwegen om andere producten te gaan verkopen, zodat de cashflow wél op gang komt. Bij het zoeken naar nieuwe producten kun je gewoon weer de lijsten van Bol.com bekijken, die eerder in dit artikel zijn genoemd. Krijg je veel aankopen retour? Dan geven de product beschrijvingen misschien wel een verkeerd beeld. Kijk continu wat je kunt verbeteren om je verkopen (en dus je inkomsten) te verhogen!