Geld verdienen met TikTok

Geld verdienen met TikTok wordt steeds gemakkelijker aangezien het platform met de dag populairder wordt. Maar hoe cool is het om thuis je geld te verdienen en dan ook nog eens met iets wat je leuk vind! En eigenlijk het enige wat je nodig hebt is een smartphone, internetverbinding en natuurlijk de TikTok app. De coronacrisis, ja daar is weer dat woord wat we afgelopen anderhalf jaar al veel te veel hebben gehoord. Maar door deze vervelende gebeurtenis zijn er een hoop dingen veranderd op werkgebied. Je moest ineens thuiswerken, alleen bij noodzaak de deur uit en dan ook nog een avondklok. En wat doe je dan met al dat thuis zitten? We werden steeds creatiever en alles moest vanuit huis gebeuren. Werk was altijd hetgeen waar we ’s ochtends vroeg voor op stonden en de deur voor uit gingen. Maar thuis je geld verdienen, daar hadden we daarvoor nooit echt bij stil gestaan. De online wereld is belangrijker dan ooit en steeds meer is er mogelijk. Geld verdienen vanuit huis is dé oplossing om jezelf te vermaken en ervoor te zorgen dat je een (extra) centje verdiend!

geld verdienen met tiktok

Voordelen en nadelen van geld verdienen met TikTok

Het starten van een online bedrijf is tegenwoordig een makkie, maar het onderhouden en er het beste van maken is een hele uitdaging. Verdienen met affiliate marketing heeft zijn voor en nadelen maar zal het je aan het eind van de dag een leuke verdiensten geven. Het is onze favoriete manier van geld verdienen vanuit huis. Overweeg eerst de voor en nadelen voordat je begint met affiliate marketing en neem dan uw beslissing. Als de nadelen je niet te veel afschikken is het zeker de moeite waard om hiermee te gaan verdienen.

.

Voordelen van TikTok:

 

✓ Je kunt je ideeën of humor delen

Je kan je ideeën of humor delen met andere mensen. Veel mensen willen kunnen hierdoor zichzelf perfect uitdrukken .

✓ Het is een flink groeiende miljardenindustrie

Een miljardenindustrie is die snel groeit met enorme mogelijkheden en relatief weinig concurrentie. De enige vraag die overblijft is,  hoe groot is jouw hap van deze miljardenindustrie?

✓ Volledige vrijheid

Met affiliate marketing heb je volledige vrijheid om te kiezen wanneer, met wie en waar je werkt. Je kunt immers zelf bedrijven benaderen of campagnes uitzoeken.

✓ Je kan overal werken.

Op Ibiza of vanuit het skiresort in Zwitserland of verdienen vanuit huis bij je kinderen of huisdieren. Waar je laptop is, is je werk. Op de juiste plekken kun je veel inspiratie opdoen voor interessante content.

✓ Geld verdienen met je hobby

Vind je het leuk om over je interresses, je verzameling kamerplanten, je huisdier of leuke momenten te posten? Geld verdienen met TikTok is geld verdienen met je hobby.

Nadelen van affiliate marketing:

 

 Kan veel tijd kosten

Het is belangrijk om je te onderscheiden en filmpjes te maken die aanslaan. Het duurt vaak even voordat je een groot aantal volgers kan opbouwen.

✗ Onzekerheid

Op het begin is het moeilijk om te bepalen hoeveel je kan verdient en hoelang het dan eindelijk duurt voordat je inkomsten begint te genereren. Onze tip: Geef niet op!

✗ Concurrentie

Afhankelijk van de soort categorie waarin je actief bent moet je concurreren met mensen die honderdduizenden of zelfs miljoenen volgers hebben. Als je geen betere inhoud produceert, is de kans groot dat je video’s gewoon niet zullen scoren in de zoekresultaten van YouTube.

✗ Werken als derde partij

Als een affiliate werk je gewoon als een derde partij die promoot. Er is geen directe relatie met klanten. Dat betekent dat je vooral de verkoper van de dienst/product helpt zijn klanten uit te breiden.

Wat voor inkomen verdien je met TikTok?

Kun je leven van affiliate marketing? Kan ik een normaal inkomen als affiliate verdienen of er zelfs rijk van worden? In de loop van tijd kan je steeds meer mensen op je links laten klikken en als alles eenmaal staat en werkt kan je een mooi passief inkomen genereren.

✓ Extra verdienen naast je werk

Wanneer je plezier hebt in bloggen of posten op social media, waarom dan geen extra zakcentje verdienen? Affiliate marketing is dan een goede manier.

✓ Normaal mooi inkomen

Je kunt met affiliate marketing een normaal inkomen verdienen als je bereid bent er voldoende ervoor te doen. 

✓ Rijk worden is mogelijk!

Wanneer je meerdere websites hebt of influencer bent, is rijk worden met affiliate marketing zeker mogelijk.

geld verdienen met tiktok vanuit huis

Waarom geld verdienen met TikTok?

Hieronder een aantal mooie statastieken waarom TikTok een mooi platform is om geld mee te verdienen:

  • TikTok staat op de 2e plaats voor influencer marketing en blijft stijgen (Instagram staat op de eerste plek).
  • Tiktok is het sociale platform met de hoogste stijging in influencer marketing van vorig jaar 23% naar 45% dit jaar.
  • Social Commerce wordt gemeengoed op TikTok.
  • TikTok vervangt televisie voor generatie Z.
  • Volgend jaar gaan meer merken en influencers TikTok gebruiken voor marketing.
  • 63% van de marketeers is van plan om volgend jaar hun marketingbudget voor influencers te verhogen.
  • 91% van de millennials vertrouwt online beoordelingen.
  • 5% van de TikTok-gebruikers in Europa is jonger dan 29 jaar.
  • TikTok-gebruikers zijn verspreid over 150 landen.

Hoe kan je geld met TikTok verdienen?

TikTok is binnen korte tijd razend populair geworden. Je kunt er zelf of samen filmpjes op maken en ze een beetje opleuken met effecten. En het leuke van dit platform is, iedereen kan er beroemd mee worden! Maar je moet er natuurlijk wel wat voor doen en een beetje geduld hebben. Ben jij nou ook benieuwd hoe je hier geld mee kan verdienen en of het wat voor jou is? Lees dan snel verder!

Wordt TikTok-influencer!

Dit is eigenlijk een van de beste manieren om geld te verdienen met TikTok, maar ja, dat ben je natuurlijk niet van de een op de andere dag. Het begint met het krijgen van fans, en daarmee bedoelen we natuurlijk niet je ouders die je met alles supporten. Nee, je moet bekend worden. Zeker elke dag moet je meerdere filmpjes maken en posten, ga socializen met andere TikTokkers, reageer op en like andere video’s, maak connecties en werk daarna bijvoorbeeld samen. Maak in het begin vooral veel content als je bekend wil worden. Ben je al wat bekender op andere social media? Nog beter! Verwijs naar de andere pagina’s en trek overal de aandacht naar je toe. Hoe bekender jij wordt hoe eerder bedrijven naar je toe zullen komen. Want hoe chill zou het zijn als merken jou betalen om hun producten te promoten?

Affiliate marketing

Heb jij ook nog een business waarbij je producten verkoopt of diensten aanbiedt? Ga deze dan lekker promoten en zie je verkopen stijgen! Met affiliate marketing heb je een unieke link naar een pagina van een product of dienst. Schaffen mensen via deze link jouw product of dienst aan? Dan krijg je hier commissie over. En geen zorgen, als je geen eigen producten verkoopt dan kan je op internet via affiliate netwerken producten zoeken en deze promoten. Maar ook hierbij begint het met veel volgers hebben natuurlijk want zo bereik je in één keer gelijk veel mensen.

Krijg geld via donaties

Mensen die geld aan jou doneren, dat klinkt luxe! Doneren doen mensen aan goede doelen maar dat kunnen ze ook aan jou doen! Wat je daarvoor moet doen? Start een live stream en vraag om een donatie. Maar verwacht niet dat mensen dit zomaar gaan doen. Want zou jij zelf zomaar geld aan iemand doneren? Als je veel volgers hebt die jouw filmpjes leuk vinden dan kan dit een manier zijn om wat geld binnen te harken. Maar reken niet gelijk op de jackpot!

Gesponsorde posts

Dit lijkt op wat affiliate marketing alleen krijg je hierbij een vast bedrag betaald ongeacht hoeveel mensen je bereikt. Via influencer netwerken kan je een bedrijf vinden die jou geld wil betalen als jij hun producten gaat promoten. Maar je wilt natuurlijk niet dat jou volgers je irritant gaan vinden doordat zij alleen maar gesponsorde filmpjes van jou te zie krijgen. Zorg dus wel dat je creatief blijft in de content die je post!

Wordt manager

Ken jij een influencer die geen zin heeft om zelf zijn verdiensten met het platform te regelen? Benader ze en wordt hun manager. Scheelt gelijk als je zelf geen zin hebt om elke dag filmpjes te maken en te posten. Stap niet gelijk op de meest bekende influencer af want grote kans dat zij dit zelf al geregeld hebben. 

Maak van jezelf een merk

Veel influencers hebben niets specialers dan jij. Heb jij iets interessants te vertellen? Ben jij grappig? Kan jij iets heel goed? Promoot dan jezelf op TikTok! Laat mensen jou kennen, neem ze mee in je leven. Het duurt wel even voordat je hier echt geld mee kan gaan verdienen, maar miljonair wordt je niet in 1 dag. Als je dit vol kan houden krijg je steeds meer volgers, ook op andere kanalen, en wordt je steeds bekender. Als jij ervoor zorgt dat je bekender wordt, komen de bedrijven vanzelf naar jou toe!

Hoe krijg je meer volgers?

Alles begint dus eigenlijk bij het hebben van veel volgers. Maar hoe krijg je die? Lees hier een aantal tips!

1. Grappen en grollen

Je kan je helemaal uitleven op TikTok! Als andere mensen jou net zo grappig vinden als jijzelf dan komt het helemaal goed! Dan zullen ze je vanzelf gaan volgen en misschien zelfs wel je video delen.

2. Doe mee aan de hypes en challenges

Houd dan de hypes en challenges in de gaten elke dag. Hoe sneller je hierop inspeelt hoe beter!   

3. Zorg voor een open account

Spreekt eigenlijk voor zich. Zolang jouw profiel is afgeschermd kunnen anderen jouw filmpjes niet bekijken als ze je niet volgen.

4. Ga helemaal los met de hashtags!

Het geldt niet voor alles maar wat betreft hashtags; hoe meer hoe beter! Dan maak je extra veel kans om in de feed van de andere TikTokkers terecht te komen. 

5. F4F

En met deze letters bedoelen we niet Fit4Free, nee, Follow for Follow. Jij gaat iemand volgen en vraagt of hij/zij in ruil daarvoor jou terug willen volgen #durftevragen.

bijverdienen vanuit huis

Is dat alles?

Bij het runnen van een online business moet je voortdurend kijken naar welke verbeteringen er mogelijk zijn. Er kunnen allerlei verbeteringen zijn. Heb je geen of weinig verkopen? Dan kun je overwegen om andere producten te gaan verkopen, zodat de cashflow wél op gang komt. Bij het zoeken naar nieuwe producten kun je gewoon weer de lijsten van Bol.com bekijken, die eerder in dit artikel zijn genoemd. Krijg je veel aankopen retour? Dan geven de product beschrijvingen misschien wel een verkeerd beeld. Kijk continu wat je kunt verbeteren om je verkopen (en dus je inkomsten) te verhogen!