Geld verdienen met bloggen

Een scherpe pen, heel wat inspiratie en schrijftalent? Dan kan je misschien wel geld verdienen met bloggen. Heel wat ondernemingen en organisaties zijn op zoek naar copywriters of mensen die content kunnen produceren. Ben je taalvaardig, heb je kennis van SEO en kun je je goed schriftelijke uitdrukken, dan kan je geld verdienen met bloggen vanuit thuis.

geld verdienen met bloggen

Voor- en nadelen van geld verdienen met bloggen

Het starten van een online bedrijf is tegenwoordig een makkie, maar het onderhouden en er het beste van maken is een hele uitdaging. Geld verdienen met affiliate marketing heeft zijn voor en nadelen maar zal het je aan het eind van de dag een leuke verdiensten geven. Het is onze favoriete manier van geld verdienen vanuit huis. Overweeg eerst de voor en nadelen voordat je begint met affiliate marketing en neem dan uw beslissing. Als de nadelen je niet te veel afschikken is het zeker de moeite waard om hiermee te gaan verdienen.

.

Voordelen van affiliate marketing:

✓ Gemakkelijk te beginnen

Dit de gemakkelijkste manier is om een bedrijf te starten. Geen eigen producten of diensten, mensen hoeven alleen maar op je aangegeven link te klikken. Je hoeft alleen maar een aantal basisstappen uit te voeren om te beginnen.

✓ Het is een miljardenindustrie

Een miljardenindustrie is die snel groeit met enorme mogelijkheden. De enige vraag die overblijft is,  hoe groot is jouw hap van deze miljardenindustrie?

✓ Volledige vrijheid

Met affiliate marketing heb je volledige vrijheid om te kiezen wanneer, met wie en waar je werkt. Je kunt immers zelf bedrijven benaderen of campagnes uitzoeken.

✓ Je kan overal werken.

Op Ibiza of vanuit het skiresort in Zwitserland of verdienen vanuit huis bij je kinderen of huisdieren. Waar je laptop is, is je werk. Op de juiste plekken kun je veel inspiratie opdoen voor interessante content.

✓ Geld verdienen met je hobby

Vind je het leuk om over je auto, je verzameling kamerplanten, je huisdier of sport te posten of te bloggen? Geld verdienen met affiliate marketing is geld verdienen met je hobby.

Nadelen van affiliate marketing:

 Je hebt veel geduld en hard werk nodig

Het kost wat inspanning en toewijding om je te onderscheiden van de massa. Het duurt vaak even voordat je veel publiek kan aantrekken.

 Onzekerheid

Op het begin is het moeilijk om te bepalen hoeveel je kan verdient en hoelang het dan eindelijk duurt voordat je inkomsten begint te genereren. Onze tip: Geef niet op!

 Betaling op basis van commissie

In tegenstelling tot veel internet marketing bedrijven die meestal betalen voor elke persoon die op de advertenties klikt, werken affiliate programma’s meestal op een verkoop commissie model. Er moet vaak echt een transactie plaatsvinden.

 Werken als derde partij

Als een affiliate werk je gewoon als een derde partij die promoot. Er is geen directe relatie met klanten. Dat betekent dat je vooral de verkoper van de dienst/product helpt zijn klanten uit te breiden.

Hoeveel geld kun je verdienen met een blog?

Hoeveel je kunt verdienen met bloggen? Dat hangt van een heel aantal factoren af, een vast bedrag valt er dus niet op te kleven. Als je blog drukbezocht is of je bent een autoriteit op een bepaald vlak, dan kunnen de bedragen stevig oplopen. Als je blog niet zo gek veel voorstelt en er maar een paar advertenties opstaan, dan zal het lang duren eer je geld kunt verdienen met bloggen.

Wij raden je alvast aan om te bloggen over een specifiek topic of aan de slag te gaan in een niche, als je geld wil verdienen met bloggen vanuit thuis. Op die manier heb je kans om dé referentie te worden op dat vlak.

Het spreekt voor zich dat als je in het Engels blogt, de kans veel groter is dat je meer klanten binnen hengelt. De Nederlandstalige markt is een stuk kleiner, alhoewel je ook hier geld kunt verdienen met bloggen.

✓ Extra verdienen naast je werk

Wanneer je plezier hebt in bloggen of posten op social media, waarom dan geen extra zakcentje verdienen? Affiliate marketing is dan een goede manier.

✓ Normaal mooi inkomen

Je kunt met affiliate marketing een normaal inkomen verdienen als je bereid bent er voldoende ervoor te doen. 

✓ Rijk worden is mogelijk!

Wanneer je meerdere websites hebt of influencer bent, is rijk worden met affiliate marketing zeker mogelijk.

geld-verdienen-met-affiliate-huis

Wat is een blog?

Voor je geld kunt verdienen met bloggen, moet je uiteraard weten wat een blog is. Eigenlijk is een blog niet meer dan een website waarop je blogartikelen post. Vaak zijn dit reviews, verhalen, productinformatie, … Dit kan heel breed gaan. Je kunt enerzijds geld verdienen met bloggen door je eigen blog te starten, maar als je kunt schrijven kun je ook geld verdienen vanuit thuis met te bloggen voor bedrijven.

2 manieren om geld te verdienen met bloggen

Het begint met je eigen blog of videokanaal. Wanneer je weet hoe je goede content plaatst ga je op zoek naar bedrijven die willen betalen voor leads. Zoek een affiliate programma dat bij je onderwerp past, dan heb je meer kans dat een lezer op een link klikt. Wanneer jij en een bedrijf een afspraak hebben dan zijn jullie affiliate partners. Globaal kennen we drie soorten affiliate afspraken:

1. Geld verdienen met te bloggen voor bedrijven

De snelste manier om geld te verdienen is om te bloggen voor bedrijven. Vaak kunnen ondernemers helemaal niet schrijven en/of hebben ze geen tijd om hun blog te onderhouden. Als jij kunt schrijven en ook nog kennis van SEO hebt, dan kun jij geld verdienen met te bloggen voor hen. Deze opdrachten vind je vaak op sites waar freelancers gezocht worden en dergelijke, maar je kan uiteraard ook rechtstreeks bedrijven aanschrijven. Door de juiste trefwoorden te gebruiken in de blogs die je schrijft, wordt het bedrijf beter gevonden in Google en draag jij je steentje bij aan het succes. Bloggen is echt wel een business en je kunt goed geld verdienen met bloggen vanuit thuis. Je kunt toch al snel zo’n 200 euro per maand bijverdienen, maar (veel) meer is mogelijk.

2. Geld verdienen met je eigen blog

Heb je een eigen blog, dan kun je daar ook geld mee verdienen. Wil je echt wat verdienen, dan heb je wel een populaire blog nodig met aardig wat bezoekers. Je kunt dan bloggen over bedrijven of over producten/diensten van bedrijven en hier geld voor vragen. Het zijn dan eigenlijk een soort advertorials. Er zijn tegenwoordig zelfs al marktplaatsen waar bloggers en bedrijven met elkaar in contact kunnen komen.

Vandaag de dag is geld verdienen met bloggen makkelijker, maar toch ook complexer geworden. Je komt veel sneller in contact met bedrijven, maar omdat er zoveel blogs en social media kanalen zijn, is het wel moeilijker om een stevig bereik op te bouwen. Goede social media kanalen helpen zeker om verkeer naar je blog te brengen, waardoor je geld kunt verdienen met bloggen. Hoe meer bezoekers, hoe interessanter je bent voor bedrijven.

Belangrijke blog tips om meer te kunnen verdienen

Hier zijn wat van onze beste tips om je te helpen slagen in het verdienen van een passief maandelijks inkomen vanuit huis.

1. Ga voor een professionele blog

Er zijn heel wat platformen en CMS-systemen die gemaakt zijn om te bloggen. Pak het gelijk professioneel aan en ga voor een gelikte uitstraling. Zo kom je geloofwaardig over en kan je makkelijker geld verdienen met je blog. WordPress is een uitstekend platform om je blog professioneel vorm te geven.

2. Betaald per verkoop

Ga je bloggen voor bedrijven op je eigen site, houd er dan rekening dat je vaak enkel geld verdient als er een effectieve verkoop uit volgt. Geld verdienen met bloggen is op deze manier dus niet zo eenvoudig. Bovendien moet je ook rekening houden met de GDPR-wetgeving en voorzichtig omspringen met de data die je verzamelt.

3. Optimaliseer je content

Zorg dat je content is geoptimaliseerd, zodat mensen het kunnen vinden in zoekmachines. Zoekopdrachten voor product beoordelingen blijven toenemen. Als jouw blogs worden weergegeven voor deze zoekopdrachten, maakt het waarschijnlijker dat je een geld verdient.

4. Gebruik ook video promotie

Mensen kijken steeds liever video’s dan dat ze iets gaan lezen. Een video’s op youtube maken je niet alleen beter vindbaar. Mensen zijn langer op je pagina en dat ziet google als belangrijk. Daarnaast is Youtube ook van Google en stimuleert dus ook mensen Youtube filmpjes te kijken. 

 

Verkoop je blog

Het komt weinig voor, maar soms wordt een blog zo populair dat je deze zelfs kan verkopen. Zo kun je écht geld verdienen met bloggen. Zeker wanneer je een stevige community en trouwe volgers hebt, kan je misschien op termijn je blog wel aan een grotere partij verkopen. Het kan zeer winstgevend zijn om een blog uit te baten. Het vinden van een koper is niet eenvoudig, maar er zijn altijd wel mediabedrijven die interesse hebben in populaire blogs.

Vergeet de affiliate programma’s niet

Schrijven en zo je geld verdienen met bloggen is één ding, maar ook ads en gesponsorde linkjes kunnen geld opbrengen. Het plaatsen van advertenties banners op je blog zal je geen fortuin opleveren, maar als je klein begint kan het op termijn wel wat opbrengen. Je krijgt dan meestal commissie op de effectieve verkoop. Als je even online rondkijkt vind je tal van affiliate sites waar je banners kan afhalen en plaatsen met een linkje onder.

Er valt geld te verdienen met bloggen

Hoewel het niet voor iedereen is weggelegd, je wel een beetje moet kunnen schrijven en maar beter een stevig bereik hebt, kan je aardig geld verdienen met bloggen. Als alternatief valt zeker het professioneel bloggen voor bedrijven te overwegen. Dan reken je gewoon uurtje factuurtje of per aangeleverde blog af.