Geld verdienen met NFT’s

Wil je geld verdienen vanuit thuis? Weet dat je met NFT’s geld kunt verdienen van thuis uit, zonder dat het je al te veel moeite kost. De potentie om hier rijk van te worden is groot aangezien het nog steeds relatief nieuw is en komende JAREN alleen maar blijft groeien. Het mooie is dat je geen geen onderneming nodig hebt, geen product en geen technische vaardigheden. Het is wat ons betreft vrij makkelijk om geld te verdienen met NFT’s.

Wat NFT’s zijn en hoe je dat geld verdienen vanuit thuis het handigst aanpakt? In dit artikel vertellen we je er met plezier heel wat meer over. Zo kun je voor jezelf uitmaken of dit dé manier is om vanuit thuis geld te verdienen. Er zijn twee mogelijke manieren waarop je geld kunt verdienen met NFT’s en we doen ze graag uit de doeken.

Geld verdienen met NFT
geld verdienen met nft's vanuit huis

Wat zijn NFT’s? 

NFT is de afkorting van non-fungible token, misschien wel de hype van het jaar en een manier om geld vanuit thuis te verdienen. Het gaat eigenlijk om digitale goederen die je kunt kopen, beheren en verkopen. Meestal gaat het om foto’s, kunstwerken en video’s. Koop je een NFT, dan koop je een niet-inwisselbaar en uniek eigendomscertificaat. Je kan dit certificaat digitaal maken, koppelen aan een digitaal object en registreren via blockchain. Vervolgens komt dit object in jouw cryptowallet terecht. Omdat jij als enige de digitale sleutel hebt van dit object, kun je je eigendom bewijzen. Mensen kunnen zien dat jij de eigenaar bent, maar wijzigen kunnen ze het niet. Het is ook mogelijk zelf een NFT te maken.

Hoe kan je geld te verdienen met NFT’s?

Wil je geld vanuit thuis verdienen met een non-fungible token dan moet je een uniek stukje kunst of een stukje muziek bezitten waar anderen voor willen betalen. Jij moet er dus de eigenaar van zijn en dit ook kunnen aantonen. Voeg je een NFT toe, dan kan je hier royalty’s aan toevoegen. Concreet wil dit zeggen dat je altijd een bepaald percentage van het verkoopbedrag ontvangt. Dus ook wanneer jouw NFT verder wordt doorverkocht, kun je er geld mee verdienen. Een NFT maken is dus een relatief makkelijke manier om geld te verdienen vanuit thuis. Extra fijn is dat je altijd een goed beeld hebt van wat je NFT waard is. Daardoor kun je goed inschatten hoeveel je kunt verdienen van thuis uit. Gewoon de marktplaatsen volgen volstaat soms al om zaken te kunnen doen.

1. NFT’s verhandelen op marktplaatsen

Wil je geld verdienen met NFT’s dan moet je ze verhandelen en daar zijn marktplaatsen voor. Dagelijks komen er nieuwe projecten op deze marktplaatsen, waarvan OpenSea zowat het bekendste is. Verkoop je een NFT via dit platform, dan moet je slechts een kleine fee afstaan.

Je zou voor een ‘juiste’ prijs een nieuw project kopen bij de lancering en er op rekenen dat je product in waarde stijgt. Je bent dus eigenlijk simpelweg een doorverkoper. Het is een makkelijke manier om geld te verdienen vanuit thuis en bovendien krijg je 100% de rechten, waardoor je doet met je NFT wat je wil.

2. Eigen NFT’s maken en verkopen

Je kunt ook besluiten zoals eerder aangegeven zelf de NFT’s te gaan maken. Vervolgens kun je deze gaan verkopen. Houd er wel rekening mee dat je je NFT moet promoten. Bekendheid zorgt voor meerverkoop, waardoor je er makkelijker geld aan kan verdienen. Er zijn heel wat apps en nieuwssites die je op de hoogte kunnen houden over wat er hot is en wat niet.

Tip!

Wist je dat sommige van de NFT-platformen geregeld ook wedstrijden houden waarbij je kans maakt op een gratis NFT? Deze kan je dan via hetzelfde platform ook makkelijk weer verkopen of op een andere marketplace. Weer een makkelijke manier om snel wat geld te verdienen vanuit thuis.

Weinig budget? Koop een deel van een NFT!

Maar weinig budget te besteden, maar wil je wel geld verdienen met NFT? Soms kun je ook stukjes van een heel waardevolle NFT kopen. Zo kun je toch een stukje kopen en doorverkopen die vaak al onbetaalbaar zijn. Er zijn al NFT’s die voor miljoenen worden verkocht. NFT is booming business en daar kun jij meer dan één graantje van meepikken. De voorbije maanden werden er al recordbedragen neergeteld voor NFT’s en het einde van deze bloeiende markt lijkt nog lang niet in zicht. Als je er nu mee begint dan kan je nog meesurfen op de goede golven en aardig wat geld verdienen vanuit thuis.

Hoe maak je een NFT?

Om geld te verdienen vanuit thuis met NFT’s moet je er maken of kopen. Wil je NFT’s gaan bouwen dan zijn er een aantal platformen waar dit kan. Het eerste wat je moet doen is het maken van een kunstwerk dat wat waard is. Dit kan je vervolgens opslaan onder de vorm van een grafisch- of audiobestand. In principe kan je elk bestand omzetten in een NFT. Zelfs in de app stores vind je tools om NFT’s te maken.

Vervolgens dien je een netwerk te selecteren waarop je je kunstwerk gaat maken. Er zijn er een aantal bekende zoals Ethereum, TRON, Eos, … Het maken is één ding, je moet je NFT ook nog uitbrengen. Dit kan dan weer op platformen als OpenSea of Mintbase. Informeer je goed, want de voorwaarden per platform lopen sterk uiteen en uiteindelijk wil je er geld mee verdienen vanuit thuis. Nu is je NFT klaar voor de verkoop. Het spreekt voor zich dat er niet voor alles wat gemaakt wordt een markt is … Zonder bekendheid ga je waarschijnlijk geen hele grote sommen kunnen aftikken, maar laat dat je niet tegenhouden.

geld verdienen met NFT

Voor- en nadelen van geld verdienen met NFT’s

NFT’s zijn afgelopen jaar 2021 zo extreem populair geworden. De NFT-markt is gewoon in een keer wereldwijd geëxplodeerd. De potentie van de NTF’s is zo groot in de gaming-, kunst-, muziek-, foto- en videowereld. Het kan nog wel een de volledige markt van de digitale producten kunnen gaan veroveren. Het is dus over het algemeen een goede markt om in te verdiepen. Hieronder nog even de voor- en nadelen op een rijtje van het geld verdienen met NFT’s.

.

Voordelen van verdienen met NFT’s:

✓ Gemakkelijk te beginnen

Geld verdienen met NFT’s is een van de gemakkelijkste om een inkomen op te bouwen. Geen eigen producten of diensten, bedrijf of technische vaardigheden nodig. Dit maakt het handelen in NFT’s daarom ook een hele goede manier om geld te verdienen vanuit huis.

✓ Het is een groeiende miljardenindustrie

Een miljardenindustrie is die snel groeit met enorme mogelijkheden. De enige vraag is, hoe groot is jouw hap van deze miljardenindustrie? De populariteit van NFT’s is nog relatief nieuw en er valt nog heel veel geld mee te verdienen.

✓ Volledige vrijheid

Met geld verdienen aan NFT’s heb je volledige vrijheid om te kiezen wanneer en waar je werkt. Wil je geld verdienen vanuit huis, dan is dit een goede manier.

✓ Verdienen in crypto valuta’s

Vaak zijn je inkomsten in crypto valuta zoals Etherium en niet in dollars of euro’s. Het voordeel hiervan is dat het de meeste crypto valuta’s zoals Etherium (waarschijnlijk) steeds meer waard worden. Je verdiend dus vaak dubbel geld met NFT’s en met de crypto valuta’s. Het hebben van crypto valuta’s is echter wel meer risicovoller, maar dat weegt naar onze mening niet op tegen de hoge inflatie van de euro en dollar. 

✓ Weinig tijd investeren

Geld verdienen met NFT’s hoeft niet heel veel tijd te kosten. Je hebt genoeg aan 1 uur research per dag.

✓ Verdien potentie is groot

Het is moeilijk te begrijpen maar het verkopen van NFT’s gaat nog redelijk gemakkelijk en vaak erg winstgevend. De potentie van het concept van NFT’s en crypto’s is al erg groot. Mensen over de hele wereld investeren hier in waardoor het echt een miljarden industrie is.

Nadelen van verdienen met NFT’s:

 Klein beetje geluk

Research kan je een bepaalde zekerheid geven. Je kan zo bepalen of je NFT’s makkelijk te verkopen zijn. Het is alleen niet altijd even goed te bepalen met welke NFT je echt goed geld kan verdienen. Je hebt soms een klein beetje geluk nodig om hier stinkend rijk mee te worden.

 Verdienen in crypto valuta’s

Het is een voordeel om je euro’s of dollars in crypto valuta te hebben omgezet, maar dat kan soms ook een nadeel zijn. Op korte termijn kunnen crypto’s erg stijgen of dalen. Tijdens het geld verdienen met NFT’s is het dus ook belangrijk dat je hiermee rekening houd. Timing kan in je voordeel werken maar ook in je nadeel. Crypto valuta’s zijn over het algemeen iets risicovoller aangezien ze flink kunnen schommelen in waarde. Op lange termijn zijn de crypto valuta’s tot nu toe een erg goede investering aangezien de waarde/populariteit maar blijft stijgen.

 Stroomverbruik nog niet volledig opgelost

Het concept van de NFT’s is op veel vlakken een perfecte oplossing voor een groot aantal problemen. Het is voor een groot aantal partijen erg interessant om te implementeren. Het enige nadeel is de stroomverbruik, de technologie achter de transacties de NFT’s verbruikt namelijk erg veel. Dit is een probleem waar keihard aan gewerkt wordt alleen nog niet is opgelost. 

Hoeveel geld kun je verdienen met NFT’s?

Kun je leven van handelen in NFT’s? Kan je een normaal inkomen verdienen of er zelfs rijk van worden? Geld verdienen met NFT’s is dus voor veel mensen een hele mooie inkomsten bron. Hoeveel je er precies mee verdiend is afhankelijk hoe goed je het handelen onder de knie hebt. Doe vooral geen gekke miskopen doet en blijf weg van de onbekende projecten of verkopers. Het is belangrijk dat je goed dus stabiel blijft inkopen en verkopen en elke keer winst blijft maken om vervolgens te herinvesteren. 

✓ Extra verdienen naast je werk

Het handelen in NFT’s hoeft niet meer als 1 uur per dag van je tijd in te nemen. De truc is om elke keer een beetje winst te maken. Wil je extra verdienen naast je werk dan is dit zeker de manier.

✓ Normaal mooi inkomen

Heb je het trucje van kopen en verkopen een beetje door. Ben je inmiddels bereid om genoeg geld om te investeren in de NFT’s? Dan kan je een goed inkomen verdienen. Denk aan winsten van 1000€ per NFT.

✓ Rijk worden zeker mogelijk!

Ben je goed in het scannen van de juiste NFT projecten? Ben je bereid om duizenden euro’s in te leggen in verschillende NFT’s? Geen twijfel over mogelijk dat je dan erg rijk kan worden.

Op welke platformen kan je geld verdienen met NFT’s?

NFT’s worden verhandeld op verschillende platformen. Deze platformen zijn te vergelijken marktplaatsen zoals Ebay. Je kan hier rondzoeken naar allerlei soorten NFT producten. Zelf kan je hier een account aanmaken en NFT’s verkopen en of kopen. Onderstaand behandelen we 4 grote NFT platformen:

OpenSea

OpenSea is het grootste NFT platform. Het is hier gemakkelijk om NFTs aan te schaffen of te verkopen. Je zou hier ook nog zelf NFT’s kunnen maken. De crypto valuta  voor betalingen die je op dit platform gebruikt is Ethereum.  Je kan je account koppelen aan je Metamask wallet. 

Binance NFT

Binance zelf is het grootste en bekenste platform om crypto’s te verhandelen. Nu hebben ze ook een eigen NFT platform. Het platform werkt net als OpenSea met allerlei soorten NFT’s kopen en verkopen. Er zijn ook veilingen waar er op de NFT’s geboden kan worden. De valuta die hier wordt gebruikt is met Binance (BNB) of de stablecoin (BUSD).

Enjin

Dit is een NFT gaming platform met alleen maar gaming gerelateerde NFT’s. Hier kun je producten kopen die je kunt gebruiken voor de games gebouwd met Enjin. De gaming wereld is groeit hard en dat maakt het handelen met NFT’s hier erg interessant. Op de Enjin betaal je met de token van Enjin.

Nifty Gateway

Op dit platform kan je Nifties verzamelen.  Dit zijn NFTs die speciaal voor Nifty Gateway gemaakt zijn. Dit platform werkt samen met kunstenaars, sporters en ook merken. Op Nifty Gateway kun je gewoon met dollars of  met credit of debit card betalen.

Ook geld verdienen met NFT’s?

Wil jij ook geld verdienen met NFT’s maar weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Wij helpen je graag op weg. Wij zijn thuis in de handel en het maken van NFT’s en kennen ook nog heel wat andere manieren om van thuis uit geld te verdienen. Interesse? Contacteer ons, we vertellen je er graag meer over