Geld verdienen met teksten vertalen

Vind je het leuk om te schrijven en ben je vloeiend in minstens 1 extra taal? Wil je vanuit huis geld verdienen en vrij zijn met waar en wanneer je werkt? Dan is geld verdienen met teksten vertalen misschien wel op jouw buik geschreven. Uiteraard heb je er wel echt kennis van de taal en taalgevoel voor nodig, maar heb je dat, dan is het een makkelijke manier om vanuit huis geld te verdienen. Er zijn steeds meer mensen die dit doen en dat is niet voor niets. Hoe je dat aanpakt? Wij zetten enkele zaken voor je op een rijtje. Zo kun jij binnenkort geld verdienen met het vertalen naar het Engels, Duits, … of welke taak je ook maar wil.

Hoe kan je nu precies geld verdienen met teksten schrijven? En kan je er ook flink meeverdienen als je veel schrijft? Op deze pagina lees je daar meer over.

geld verdienen met teksten vertalen

Voordelen van geld verdienen met teksten vertalen

Geld verdienen met teksten vertalen is wat ons betreft, erg leuk. Je kunt er ook goed geld verdienen en voor een geoefend vertaler gaat het ook nog eens heel gemakkelijk. Maar naast een goed gevoel voor taal is een beetje schrijverstalent wel gewenst. Daarnaast moet het vertalen je wel liggen. 

✓ Gemakkelijk te beginnen

Dit de gemakkelijkste manier is om gelijk een bedrijf te starten. Geen eigen producten en opstartkosten. Je hebt alleen een laptop en internet nodig. Meld je aan op verschillende websites en je kan gelijk beginnen met geld verdienen met teksten vertalen

✓ Heel veel nieuwe kennis

Als je verschillende opdrachtgevers hebt zal je waarschijnlijk ook veel verschillende onderwerpen moeten vertalen. Langzamerhand krijg je steeds meer kennis over allerlei zaken. Je zult misschien ook bij sommige onderwerpen nieuwe woorden leren. Als je voor al die informatie dan ook nog eens voor betaald krijgt is dat natuurlijk extra leuk.

✓ Betaald goed!

Het verschilt hoeveel geld je verdient per soort tekst wat je gaat vertalen, maar vanaf 5 cent per woord is een goede indicatie. Je vertaald bijvoorbeeld al gauw naast je vaste baan of studie zo’n 20.000 woorden per maand. Je verdient dan om en nabij de 1000€ euro per maand. Mooi meegenomen toch?

✓ Je kan overal werken.

Je kan het overal ter wereld doen. Je hebt alleen laptop nodig en een werkende internetverbinding. Vervolgens kan je al aan de slag. Je kan hiermee dus ook prima geld verdienen vanuit huis. 

✓ Teksten vertalen is geld verdienen met je hobby

Vind je het leuk om je te verdiepen in sommige onderwerpen? Hou je van boeken? Je kan vaak zelf bepalen of je een opdracht aanneemt die je zelf leuk vind. Vind je het leuk om teksten zo mooi mogelijk in een andere taal over te laten komen? Het geld verdienen met teksten vertalen voelt dan aan als hobby.

geld verdienen met teksten vertalen vanuit huis

Geld verdienen met teksten vertalen: welke vaardigheden heb je nodig?

Geld verdienen met teksten vertalen is niet voor iedereen even eenvoudig. Je zult hier namelijk wel bepaalde tekstuele vaardigheden voor nodig hebben. Daarom is het belangrijk dat je je hier goed over inleest. Zo zal je in ieder geval perfect in beide talen moeten kunnen schrijven. Je kunt namelijk geen teksten aanleveren waar fouten in staan..

Als je hiermee je geld wilt verdienen is het dus belangrijk dat je goed kan vertalen. Teksten vertalen is echt een vak. Vertalen is ook een vaardigheid die je kunt oefenen dus wellicht gaat het in het begin van je carrière wat minder snel.  Heb je veel moeite met de verschillende talen? Of vind je het gewoon niet leuk genoeg? Dan is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Als je geld wilt verdienen met teksten vertalen is het belangrijk dat je over de volgende vaardigheden beschikt:

  • Je bent creatief met woorden;
  • Je beschikt over een talenknobbel en je kunt overweg met grammatica, spelling en hebt een uitgebreide woordenschat in beide talen;
  • Tot slot kan je ook mooie zinnen schrijven. Je wilt graag de manier van schrijven mooi kunnen overbrengen in de andere taal.

Hoeveel geld kun je verdienen met teksten vertalen?

Een normaal tarief is vanaf 5 cent per woord. Als jij dan een tekst vertaald van 1000 woorden krijg je dus 1.000 * €0,05. Dat is 50 euro. Als je een beetje snel en gemakkelijk teksten kan vertalen, rond je zo’n opdracht in een uur af. 50 euro per uur is een mooi tarief. Het komt ook voor dat je een boek moet gaan vertalen. Een boek heeft ongeveer 60.000 woorden. Dus reken maar uit. Nu verschilt het ook nog eens per taal die je beheerst en op welke taal het minste concurrentie is. De talen Chinees, Japans, Engels en Frans betalen het beste. Mocht je nou deze kunnen vertalen naar Nederlands dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. 

✓ Extra verdienen naast je werk

Wanneer je plezier hebt in teksten vertalen, waarom dan geen extra zakcentje verdienen? Als je elke werkdag 1 uur schijft, verdien je zo’n 50€ * 5 dagen * 4 weken = 1000€ per maand .

✓ Normaal mooi inkomen

Pak je het goed aan en weet je veel klanten te krijgen dan kan je een goed geld verdienen met vertalen als je bereid bent er voldoende ervoor te doen.  Je moet natuurlijk ook goed kunnen vertalen.

✓ Rijk worden is mogelijk!

Mocht het nou zo zijn dat je een boeken vertaler bent dan kan je best een mooi zakcentje verdienen. Als je 40 uur in de week maakt zal je rond de 8000 euro per maand verdienen exclusief btw. 

Aanmelden als teksten vertaler?

De meest eenvoudige manier om vertaal opdrachten binnen te halen is via platformen waar je jezelf kan aanmelden als vertaler.  Er zijn meerdere platformen die wij aanraden. Wil je fulltime geld verdienen als vertaler? Dan is het goed om je aan het begin van je vertaal carrière op elk platform aan te melden. Onderstaand hebben wij de platformen op een rijtje gezet.

Todio.nl

Via Todio.nl kan je je aanmelden als teksten vertaler. Het is een platform die helemaal gemaakt is voor mensen die geld willen verdienen met teksten vertalen. Iedereen kan zich aanmelden, het maakt niet uit of je nou studeerd of gewoon extra wilt bij verdienen naast je werk. Elke dag worden er nieuwe teksten op het platform gezet om te vertalen. Na het aanmeldingsproces van max 2 minuten ontvang je direcht vertaalopdrachten. Je bepaald zelf jouw tarief en kan kiezen welke opdrachten je aanneemt. Je kan dus geld beginnen met geld verdienen vanuit huis.

Gengo.com

Gengo.com is de grootste website in de vertaal wereld. Er zijn meerdere kantoren over de hele wereld. Ook de grote bedrijven (zoals google) laten hier hun teksten vertalen. Er komen hier dagelijks duizenden vertaal opdrachten bij. Als je dus geld wilt verdienen met teksten vertalen dan ben je hier op het juiste adres. Aanmelden is eenvoudig, je doet eerst wat test zodat Gengo kan zien of je kwaliteit leverd. Als je vervolgens wordt goedgekeurd kan je direct beginnen. Wil je geld verdienen vanuit huis en ben je goed met talen? Schoom dan niet om je hier aan te melden.

Fairlingo.com

Op de website www.fairlingo.com kan iedereen met een goede talenknobbel geld verdiene met teksten vertalen. Op Fairlingo werk je met een punten systeem en hoe mee punten je verdient hoe meer geld je kan vragen. Je begint vanaf 3 cent per woord en kan jezelf naar de 10 cent per woord werken. Na het aanmelden moet je een test doen of je goed kan vertalen. Als je deze test goed afrond dan kan je daarna aan de slag. Als je echt geld wilt verdienen met vertalen en altijd goed werk aflevert. Je deadlines altijd haalt. Dan is Fairlingo een mooi platform om je opdrachten te versamelen.

Tips om geld te verdienen met teksten vertalen op platformen.

  • Zorg ervoor dat je altijd de beste vertaalde teksten aflevert. Check altijd nog je eigen teksten even na. Op het moment dat je een vertaling hebt afgeraffeld en te snel hebt afgeleverd is dat gevaarlijk voor je reputatie. Klanten kunnen namelijk op de vertaal platformen recensies achterlaten. Je wilt altijd alleen maar goede recensies zodat je een mooi tarief per woord kan vragen. Hoe beter je recensies zijn hoe meer geld je kunt verdienen met teksten vertalen. Onthoud dat kwaliteit vaak beter is dan snelheid!
  • Zorg dat je de juiste prijs vraagt per woord. Afhankelijk van de taal die je kent en je ervaring kun je meer of minder geld vragen. Goedkoop is 3 cent per woord, echte professionele vertalers met veel ervaring kunnen 25 cent per woord vragen. Kijk van te voren goed naar wat andere vragen en ga bij jezelf na wat jou vertaal ervaring is. Je kan gaandeweg natuurlijk altijd stijgen in je prijs.
  • Als je net begint met geld verdienen met teksten vertalen kan het soms even duren voordat je veel recensies verzameld. Ben je van plan geld te verdiene van huis dan is dit echt een mooie verdien manier. Heb dus even geduld en blijf doorzetten met recensies binnenhalen. Je zult merken dat je na een aantal goed afgeronde vertaalopdrachten steeds meer klanten binnen haalt. Je kan langzamerhand steeds meer geld verdienen met teksten vertalen als je gewoon door blijft zetten.

3 soorten vertalers

Wil je graag geld verdienen met teksten vertalen? Er verschillende soorten opdrachten waar je uit kunt kiezen. Je kunt deze soorten vertaal opdrachten natuurlijk ook met elkaar afwisselen.

1. Verschillende vertaal opdrachten

De meeste vertalers doen veel verschillende vertaal opdrachten: je vertaal teksten voor allerlei verschillende opdrachtgevers. Veel website eigenaren hebben dagelijks nieuwe content, maar hebben niet altijd tijd of zin om deze teksten zelf nog eens te vertalen. Dat biedt dus een mogelijkheid voor jou. Jij kunt geld verdienen met teksten schrijven. Het gaat ook vaak over opdrachten zoals een manuscript voor een boek, webteksten, blogs, artikelen, e-mails en zelfs business plannen. Er komt dus van alles voorbij als je je aanmeld op een platform. 

Meestal krijg je een vergoeding per vertaald woord. Schrijf je bijvoorbeeld een tekst van 1.000 woorden? Dan kan je misschien wel €0,05 per woord vragen. Je ontvangt dan 50 euro voor de tekst. Als je in een uurtje tijd een tekst van 1.000 woorden hebt geschreven verdien je toch even snel 50 euro. Vaak hebben opdrachtgevers van tevoren een prijs per woord in gedachte. Probeer van tevoren een tarief voor jezelf vast te stellen waar je je goed bij voelt.

Je kunt je diensten onder andere aanbieden op platforms als Fiverr, Gengo of upwork. Daarnaast kan je natuurlijk je eigen website (laten) maken en hier je diensten op aanbieden. Mocht je op een gegeven moment een naam hebben gemaakt voor jezelf kan je goed geld verdienen met vertalen.

2. Vertalen voor een vaste opdrachtgever

Een hele stabiele manier van geld verdienen met teksten vertalen is het werken voor één opdrachtgever. Sommige opdrachtgevers hebben zoveel vertaalopdrachten dat ze graag met 1 persoon willen samenwerken die ze vertrouwen. Het is een win win situatie aangezien beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Het kan erg fijn zijn om niet constant opzoek te zijn naar nieuwe opdrachten maar gewoon stabiel werk te krijgen van deze ene vaste klant. Het kan ook zijn dat je 2 of 3 vaste opdrachtgevers hebt waar je fulltime werk uit kan halen. 

Je moet natuurlijk wel deze opdrachtgevers binnenhalen door als freelancer bij ze te solliciteren of  omdat ze jouw contacteren vanwege je goede vertaal reputatie. Het kan ook zijn dat je je hebt aangemeld op een freelance platform en dat je na een paar opdrachten een goede ‘zakelijke’  band opbouwt. 

3. Boeken vertalen

Je hebt ook nog de mogelijkheid om boeken te vertalen. Als je een écht goede vertaler bent is dit een hele fijne verdien methode. Alleen de beste vertalers worden namelijk gevraagd om boeken te vertalen. Als je de boeken die de vertaald leuk vind is dat mooi meegenomen. Het is een zeer mooie manier om geld te verdienen met vertalen omdat het bij boeken om duizenden euro’s gaat. Daarnaast zijn het opdrachten waar je lang mee bezig bent. Als je hiervan houd geeft dat rust aangezien je niet steeds weer hoeft te zoeken naar nieuwe opdrachten. Je kunt dus veel meer geld verdienen met teksten vertalen op deze manier, omdat je langer bezig bent. Het verkrijgen van zo’n opdracht is wel een stukje lastiger aangezien je eerst een goede vertaal reputatie moet hebben.