Hoeveel verdien je met YouTube?

Veel mensen hebben het erover dat ze YouTubers willen worden, een beroep waar vooral jongeren van dromen, die opgroeien terwijl ze de evolutie van deze digitale influancers volgen. Iets wat echter niet veel bekendheid krijgt en wat de meeste mensen niet weten, is het mysterie van hoeveel een YouTuber verdient.

Heb je je niet alleen afgevraagd hoeveel een YouTuber verdient, maar heb je er ook ooit bij stilgestaan dat deze praktijk al een beroep is geworden? En dat er, net als bij elke andere baan, voordelen zijn, maar ook verantwoordelijkheden?

Zou je graag een Youtuber willen zijn? In de post van vandaag gaan we je helpen begrijpen hoeveel een Youtuber verdient, zodat je kunt beslissen of het echt de moeite waard is om al je tijd te investeren en alleen op dat netwerk te werken.

.

Hoeveel verdien je met Youtube

Wat Is Een Youtuber Zijn?

Voordat je begrijpt hoeveel een Youtuber verdient, is het belangrijk dat je duidelijk weet wat het betekent om een Youtuber te zijn. Veel mensen geloven dat het alleen een Youtuber is die een succesvol kanaal op YouTube heeft. Maar, ongeacht hoeveel volgers je hebt op je kanaal, als je inhoud in video formaat produceert op dat platform, word je al beschouwd als een Youtuber.

Het maakt niet uit of je een kanaal hebt gemaakt om je merk te verspreiden, om te praten over alledaagse zaken of om educatief materiaal te verspreiden. Het feit dat je je content publiceert op YouTube maakt je al een Youtuber.

geld verdienen met youtube

Hoeveel Verdient Een Youtuber?

Nu je weet dat iedereen die een kanaal heeft en zijn video’s publiceert op YouTube een Youtuber is, laten we het hebben over een van de meest voorkomende onbekenden onder degenen die net beginnen en willen werken op het internet: hoeveel kan ik verdienen als een Youtuber? Er is een tendens om te denken dat alle YouTubers een luxueus leven leiden. Vaak zien we veranderingen in de levensstijl van deze invloeden, zoals reizen naar paradijselijke bestemmingen, kleding van bekende merken, luxe huizen, onder anderen. Het probleem is te geloven dat dit van de ene dag op de andere gebeurt, of als bij toverslag. Laat me je vertellen dat het niet helemaal zo is. Natuurlijk is het mogelijk om geld te verdienen met video’s op YouTube, maar de waarheid is dat er, naast veel werk en doorzettingsvermogen, een aantal vereisten zijn waaraan je moet voldoen om je video’s te gelde te maken.

Hieronder is een gids over hoeveel YouTubers echt verdienen:

AdSense inkomsten

Google betaalt 68% van de AdSense-inkomsten, dus voor elke $ 100 die een adverteerder betaalt, betaalt Google de uitgever $ 68.

Advertentie tarieven

De werkelijke tarieven die een adverteerder betaalt variëren, meestal tussen de $ 0,10 en $ 0,30 per view, maar het gemiddelde per view is $ 0,18.

 

Dollars per 1000 views

Gemiddeld kan een YouTube kanaal 18 dollar per 1.000 bekeken advertenties ontvangen. Dit komt neer op $ 3 – $ 5 per 1000 video views.

geld verdienen met youtube vanuit huis

Hoe kan ik geld verdienen mijn kanaal op YouTube?

Na te weten hoeveel een Youtuber verdient, is het belangrijk om in gedachten te houden dat om te komen tot de cijfers van de Youtuber die het beste geld verdienen het niet genoeg is om content te creëren en abonnees te hebben, maar dat er een aantal fundamentele vereisten zijn om je video’s op dit platform te kunnen monetizen.

Deze eisen kunnen in de loop van de tijd veranderen en daarom is het belangrijk dat je de gebruiksregels goed volgt. Momenteel is YouTube een beetje veeleisender geworden en de belangrijkste punten zijn:

  • Voldoe aan alle YouTube monetization policies.
  • Woon in een land of regio waar het YouTube Partner Programma beschikbaar is.
  • Meer dan 4.000 geldige publieke kijkuren hebben in de afgelopen 12 maanden.
  • Meer dan 1.000 abonnees hebben.
  • Een gekoppeld AdSense-account hebben.

Echte Succes Begint Bij 1.000.000

Zodra het aantal abonnees van een YouTube-kanaal de miljoenen bereikt, begint het leven van de eigenaars gemakkelijker te worden. Deze kanalen beginnen bekendheid te verwerven en worden erkend als invloedrijk in hun niche.

1.000.000 abonnees klinkt als veel, maar deze kanalen behoren nog niet tot de elitegroep. Er zijn nu meer dan 2.000 kanalen in de 1.000.000+ club. Sommige van deze kanalen zijn supersterren, met name officiële muziekkanalen zoals Justin Bieber en Rihanna, maar veel kanalen zijn gewone mensen die een publiek hebben opgebouwd op YouTube.

Zodra je een publiek van deze grootte hebt, heb je het verkeer om fatsoenlijk geld te verdienen.

Uiteraard is het belangrijk voor een kanaal om minstens één of twee keer per week nieuwe video’s te maken. Als een kanaal in staat zou zijn om een volledige 1.000.000 volgersbasis te bereiken die twee nieuwe video’s per week bekijken, zou het ontvangen: 18 dollar x 1.000 dollar x 2 = 36.000 dollar per week van AdSense alleen.

Het is duidelijk dat op dit niveau een kanaal waarschijnlijk ook mogelijkheden heeft voor sponsoring, promotie en plaatsing. Ook zijn veel van deze YouTube-sterren zo bekend dat ze producten aan hun fans kunnen verkopen. Elk recensiekanaal van deze omvang zal vaak goed geld verdienen met affiliate marketing, zelfs als ze alleen maar linken naar Amazon, waarvan de affiliate advertising pay rate van 1 – 10% relatief lager is.

Volgende Stappen Als Je Een Youtuber Wilt Worden

Als je na alles wat je hebt gelezen het fantastische universum van Youtuber wilt betreden en als je je kanaal al hebt, maar het een boost wilt geven en het in één keer als je beroep wilt nemen, ontdek dan hoe je je kanaal op YouTube kunt verbeteren of hoe je het beter kunt positioneren.

Wie weet, met veel werk en inzet, kan ook jij geld verdienen zoals enkele van de meest bekende Youtuber.